Zadnje besede, ki jih je izrekel Eddie so bile “I love you”

Zadnje besede Eddie Van Halen-a so bile "I love you"
Valerie Bertinelli in Eddie Van Halen - foto: Ron Gallela, Getty Images

6. oktobra je minila prva obletnica od kar nas je zapustil kitarski virtuoz Eddie Van Halen. Njegove zadnje trenutke je v svoji knjigi opisala njegova prva žena Valerie Bertinelli.

Par se je poročil leta 1981, 10 let kasneje, se pravi leta 1991, pa je Valerie rodila sina Wolfanga. Leta 2005 se je par razšel, ločitev se je uradno zaključila leta 2007. Čeprav sta se oba ponovno poročila. sta ostala v dobrih odnosih.

V knjigi “Enough Already: Learning to Love the Way I Am Today” Valerie razmišlja o njunem razmerju in pravi: “Eda sem ljubila bolj, kot znam to razložiti. Ljubila sem njegovo dušo.” Dodala je še: “Predstavljali so naju kot dva, ki nikakor ne gresta skupaj. Bad boy rock zvezdnik in ameriška princeska. Vendar zasebno Ed ni bil oseba, za katero so mislili, da je, in tudi jaz nisem bila taka.”

V odlomku Valerie obravnava nekatera vprašanja Eddijeve zlorabe substanc in navaja: “Sovražila sem droge in alkohol, vendar njega nisem nikoli sovražila. Videla sem njegovo bolečino.” Ta skrb se je nadaljevala tudi po ločitvi in med Eddiejevimi zdravstvenimi težavami.

Spominja se, da jo je leta 2019 Eddie prosil, da bi z njo govoril zasebno, kjer ji izročil majhno torbico z zlato zapestnico, ki jo je kupil med zdravljenjem v Nemčiji.

“Upam, da se ti ne zdi čudno, saj veš, … da sem bivši ženi kupil to darilo, ženi pa nisem dal ničesar,” ji je rekel s solzami v očeh. “Preprosto te imam rad,” se je spomnila in nato zapisala: “Želi, da vem, da je zamočil med najinim zakonom. Tudi jaz sem prispevala k najinim težavam in mi je tudi žal.”

Čeprav je obstajala ljubezen in sta si ostala blizu, je zapisala: “Ni bilo možnosti, da bi bila spet skupaj, vendar vem, če bi se eden od naju odprl, bi se tudi drugi.”

Nadaljevala je: “Ne morem razložiti čustev, ki sva jih imela z Eddijem drug do drugega. Ljubila sem ga bolj, kot znam razložiti in v tem ni nič spolnega. Bilo je več kot to. In z Edom sva to razumela … Ni večje ljubezni od tiste, ki je bila med nama in iz te ljubezni sva naredila tega čudovitega sina,” dodaja.

Valerie razkrije, da sta bila ona in Wolfgang vsak dan v bolnišnici skupaj z Eddiejevo ženo Janie Liszewski in njegovim bratom Alexom Van Halenom, ko so se bližali Eddiejevi zadnji dnevi.

“‘I love you’ so zadnje besede, ki jih Eddie izrekel Wolfieju in meni,” Valerie navaja v knjigi, “in to so tudi zadnje besede, ki sva mu jih midva izrekla, preden je izdahnil.”

Bertinellijeva nova knjiga, “Enough Already: Learning to Love the Way I Am Today” bo na voljo 18. januarja in je na voljo za prednaročilo tukaj.