Zabranjeno pušenje po petih letih najavlja nov album

Skupina Zabranjeno pušenje
Skupina Zabranjeno pušenje

Po petih letih pavze, je legendarna skupina Zabranjeno pušenje posnela nov album s 14 novimi pesmi, izšel pa bo konca tega meseca. Šest let po albumu “Radovi na cesti” so oboževalci dočakali nov, 11. album z naslovom “Šok i nevjerica”.

“Vedno bo obstajalo nezaupanje in skeptika kadar je vprašanje o novem albumu skupine z veliko kilometrino. Naša želja je, da bo šok pozitiven in da bodo ljudje presenečeni kako dober album se lahko napravi, pa čeprav nosi številko 11”, je objasnil naslov albuma Sejo Sexon, frontmen skupine in avtor večine pesmi.

Na albumu poleg standardne postave Pušenja gostuje tudi reperka Sassja iz Tuzle kot vokal na pesmi “Kupi nas Ali” in Damir Imamović, ki igra tamburico in poje v pesmi  ”Svjetla Sarajeva”.

Album je bil posnet v studiju Plavi film v Zagrebu, na voljo pa bo konec oktobra kot brezplačen download na uradni spletni strani skupine. Na CD-ju ga bodo objavile založbe Tropic (BiH), Menart (HR) in Odličan hrčak (SRB). Za naš trg še nimamo podatka.

“Z albumom je kot z majhnim otrokom, nikoli ne veš ali bo narkoman ali doktor. To bosta seveda odločila publika in čas, mi smo se potrudili najbolje kot se je dalo”, je dejal v svojem stilu Sejo Sexon.

“Šok i nevjerica”:

01. Svjetla Sarajeva
02. Kupi nas Ali
03. Irska
04. Trener
05. Bosman – Prvi bosanski superjunak
06. Upuc’o sam šerifa Buzu
07. Gospođa Senada
08. Poljubi je budalo
09. Mahala u magli
10. Klupa na kojoj piše Kenan
11. Ko?
12. Nova godina
13. Amilina pjesma
14. Sve po starom