Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Tomi Meglič

(FOTO: Katja Jakus)
Siddharta, 7.12.2019, Gorenja vas (FOTO: Katja Jakus)

Tomi Meglič je vokalist in frontman največje rock zasedbe pri nas – Siddharta! Izjemen pevec, kitarist in avtor skladb ter besedil je ponudil svoj izbor albumov, ki jih priporoča za poslušanje.

Siddharta je petčlanska slovenska rock skupina, ki je nastala leta 1995 in ima po petindvajsetih letih glasbenega ustvarjanja položaj ene izmed najbolj priljubljenih glasbenih skupin v Sloveniji. Poimenovala se je po znanem romanu nemškega pisatelja Hermana Hesseja z istim naslovom.

V zadnjih letih je Siddharta – zasedba, ki že več kot dve desetletji kraljuje na vrhu domače rock scene in o kateri je bilo napisano že praktično vse (za naš intervju iz leta 2019 kliknite TUKAJ) – večinoma nastopala akustično, Tomi pa se je večkrat na oder podal tudi z glasbenim kolegom Mihom Guštinom – Guštijem v okviru dogodkov 1na1 (dogodek TUKAJ). Naslednji njun nastop bo v Ljubljani pri SiTi Teatru, v torek, 21. septembra 2021. Ponovno bomo lahko slišali prvaka slovenskega koncertnega rocka, avtorja, ki sta praktično napisala devetdeseta leta ter s Črnim tulipanom in Platino postavila nove temelje slovenske ljubezenske rock lirike. Nekdaj glasbena rivala, tokrat pa na odru ena na ena iščeta nove dimenzije not in poezije. Gušti in Tomi M. sta klasika in sodobnost v enem.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Faith No More – Angel Dust (1992)
Guns N’Roses – Use Your Illusion 1 & 2 (1991)
Pearl Jam – Ten (1991)
Rage Against the Machine – Rage Against the Machine (1992)
Michael Jackson – Bad (1987)
Daft Punk – Random Access Memories (2013)
Led Zeppelin – The Song Remains the Same (1976)
Nothing But Thieves – Broken Machine (2017)
Radiohead – OK Computer (1997)
Dan D – Katere barve je tvoj dan? (2004)