Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Primož Siter

Primož Siter (Foto: Urša Premik)

Primož Siter je glasbenik, družbeni in okoljski aktivist, tekstopisec, piarovec ter radijski voditelj in urednik, trenutno pa kot pravi sam: “Sredi aktivistične misije v poslanski klopi.”

V oblikovanju slovenske rock skupnosti se je najbolj povezal kot nekdanji izvršni urednik in voditelj na Rock Radiu. V svoji glasbeni karieri pa se je kot ustvarjalec v različnih navezah podpisal pod sedem avtorskih albumov, nazadnje z dobro sprejetim solo albumom “Kompilacija največjih hitov”. Sledi ji skorajšnje nadaljevanje.

“Spisati seznam desetih top albumov je izvrstna priložnost za urejanje arhiva v glavi, a v bistvu nemogoča naloga. Pismo, zdi se mi, da bolj kot hvalo tistim izjemnim s seznama delam krivico množici onih izvrstnih od številke 11 naprej! Pa vendar, deset izvrstnih! Tistih, ki so se me najbolj dotaknili, me naučili kakšnega novega glasbenega jezika, povedali, da v muziki ni glavni organ uho, ampak hrbtenica, da lahko preživiš s tremi akordi in še kaj. Zraven potisnem tudi kakšno plato, ki je izjemna, a preslišana.”

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Gorilla Biscuits – Start Today (1989)
Snapcase – Progression Through Unlearning (1997)
Johnny Cash – American IV: The Man Comes Around (2002)
Rise Against – The Sufferer & the Witness (2006)
Biffy Clyro – Opposites (2013)
Bad Religion – Age of Unreason (2019)
Gregory Alan Isakov – The Weatherman (2013)
Against Me! – Transgender Dysphoria Blues (2014)
Refused – The Shape of Punk to Come (1998)
Laibach – NATO (1984)