Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Boštjan Pertinač

Boštjan Pertinač (Foto piksi.work)

Boštjan Pertinač je producent, multinštrumentalist in v prvi vrsti učitelj. Član večji in manjših glasbenih zasedb, studijski glasbenik, pevec in kitarist. Svojo glasbeno pot je začel na Pozavni v glasbeni šoli Sežana, kasneje pa v želji igranja popularne glasbe kot samouk nadaljeval na kitari.

V svoji glasbeni karieri si je nabral veliko odrskih in studijskih izkušenj, ki jih rad deli z mladimi in mladimi po srcu. Ima več kot 5 let izkušenj s poučevanjem kitare in glasbe. V glasbeni šoli Pertinach poučuje različne vrste kitar, petje, po želji pa tudi glasbeno teorijo.

Ideja o lastni glasbeni šoli mu je prišla na misel že v najstniških letih, zlasti zaradi želje, da bi znanje in izkušnje, ki jih je pridobil tekom svoje glasbene poti, širil naprej. Želel si je ustvariti glasbeno šolo, ki išče nove načine, kako čim bolj približati glasbeno teorijo učencem in ne uči na princip “po učbeniku”. Skupaj z ekipo učiteljev želijo učencem približati glasbo na zanimiv in zabaven način, zato učni načrt prilagodijo vsakemu posamezniku glede na njegove želje, predznanje ter glasbene preference. Glasbeno teorijo podajajo preko pesmi, ki so učencem blizu, saj si jih lahko izberejo sami.

V solo projektu je Boštjan Pertinač pred kratkim predstavil skladbo ‘Suhi zid’, deluje pa tudi v tribute bandih Parni Valjak in Robbie Williams ter redno nastopa v akustičnih dueti The Singing Cats (z Majo Predatoria) in Rockcustic (z Mariom Murgičem). Poleg tega je član glasbene zasedbe Bevanda.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Rudi Bučar – Kambjale so čase (2020)
Vlado Kreslin – Cesta (2007)
Bruno Mars – 24K Magic (2016)
Ed Sheeran – Divide (2017)
Dua Lipa – Future Nostalgia (2020)
Sting – My Songs (2019)
Shawn Mendes – Wonder (2020)
Žan Serčič – Iz moje sobe (2020)
Iron Maiden – Peace of Mind (1983)
Dagi – Mamin sin (2021)