Za poslušanje – 10 glasbenih albumov po izboru: Boban Milunović

Boban Milunović (Foto: Alberto Gandolfo)

Boban Milunović je ključni mož festivala MetalDays, danes enega najbolj prepoznavnih slovenskih festivalov v svetu. V glasbeni industriji je že vse življenje.

Večini je verjetno poznan kot lastnik in organizator največjega slovenskega festivala MetalDays in pa festivala Punk Rock Holidays, zadnja leta pa tudi reggae festivala Overjam, kjer je odgovoren za celoten menedžment in booking. Leta 2019 je nabor dogodkov razširil v prestolnico, na ljubljanskem gradu se je konec junija prvič odvil festival Bluesland.

Bil je tonski tehnik. Imel je glasbeni studio, v katerem je skrbel za mastering in produkcijo – njegovo ime je zato še danes mogoče zaslediti na ovitku albumov iz široke palete žanrov. Še vedno igra v bendu – brez kitare ne more že od malih nog. Še danes je aktiven glasbenik v heavy blues rock zasedbi Stray Train (za nakup njihovih albumov kliknite TUKAJ), ki veliko koncertira po Evropi; oder so tresli tudi v Rusiji s skupino Nickelback, odigrali pa so tudi evropsko turnejo s skupino The New Roses.

10 GLASBENIH ALBUMOV ZA POSLUŠANJE


Black Sabbath – Paranoid (1970)
AC/DC – Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976)
Robert Johnson – The Complete Recordings (1990)
Tool – Undertow (1993)
Pantera – Vulgar Display of Power (1992)
Depeche Mode – Songs of Faith and Devotion (1993)
David Bowie – Outside (1995)
Slayer – Reign in Blood (1986)
Celtic Frost – Morbid Tales (1984)
Beck – Morning Phase (2014)