Stella v živo iz studia Hendrix

Stella (Foto: Alan Radin za Radio Koper)

Vrhunska mlada pevka, avtorica in vsestranska umetnica Špela Jezovšek Stella, je danes koncertirala v legendarnem koprskem Studiu Hendrix. – Predstavila je večino skladb s prvenca ‘Ta neki neki’, odlične odzive pa sproža tudi njen glasbeni poklon ikoničnemu Iztoku Mlakarju.

20-letna glasbenica, avtorica in vsestranska ustvarjalka, Špela Jezovšek alias Stella, iz projekta v projekt dokazuje, da je res enkratna osvežitev domače glasbene in medijske scene. Potem, ko je po nizu uspešnih singlov in nastopov januarja letos pri založbi Menart Records izdala svoj prvi album ‘Ta neki neki’, je večino tam zbranih skladb danes predstavila na koncertu iz legendarnega Studia Hendrix, v neposrednem prenosu na Radiu Koper, s še tremi skladbami več pa tudi v video prenosu na Facebooku.

Prav posebno darilo primorskim gostiteljem in publiki pa je bil Stellin glasbeni poklon Iztoku Mlakarju. Prav za ta nastop je priredila zimzelenček: ‘Pepi Žbaradorija’, nastop pa je pohvalil tudi gostitelj torkovih dopoldanskih koncertov Iztok Novak Easy: “Vedel sem, da je Stella tako odbita, res je fajn. Tudi zaradi nas, medijev, je naša glasbena scena polna preverjenih ‘fac’ in so zgodbe takih mladih, svežih glasbenikov, kot je Stella, zelo dobrodošle. Poklon Iztoku je bil dostojen, kar nekaj kolegov mi je omenilo, da se je tudi zelo dobro približala njegovemu dialektu. Vsa čast.”

Stella (Foto: Alan Radin za Radio Koper)

Pa Stellini vtisi? “V tem koncertu sem zelo uživala, res hvala za povabilo. Pepija Žbaradorijo pa sem izbrala, ker je komičen komad in imam zelo rada vse, kar me nasmeji. To pesem mi je nekoč, na poti na morje, zavrtela mami in je ena tistih pesmi, ki jih zelo radi pojeva skupaj. Za to priložnost sem se zelo pripravila, pri izgovorjavi mi je pomagala moja učiteljica petja Tanja Srednik, ki je, tako kot Iztok, iz Nove Gorice. Upam, da nisem dodal kakšnega celjskega e-ja. Tako dobro, kot zna svoje zgodbe pripovedovati Iztok Mlakar, jih seveda ne zmore nihče. Morala sem poiskati svoj zorni kot, da sem vsaj približno zajela pravo energijo te pesmi, in mislim, da mi je kar dobro uspelo.”

S Stello sta koncertirala Danej Pukl in Florjan Ajdnik.