Yngwie Malmsteen izdal Wolves at the Gate, napoved albuma

Yngwie Malmsteen
Yngwie Malmsteen - foto: Mark Weiss

Kitarski virtuoz Yngwie Malmsteen je svoje spretne prste zopet razmigal in izdal novo pesem z naslovom “Wolves at the Gate”, hkrati pa je tudi razkril načrte za svoj novi studijski album Parabellum.

Malmsteen je izdal tudi besedilni video za “Wolves at the Gate”, v pesmi pa je možno slišati tudi njegov glas. Brez skrbi, zaradi vokala v pesmi ni nič manj kitarskega mojstrstva, ki nam ga vedno znova in znova ponuja Malmsteen. “Wolves at the Door” je ena od štirih pesmi v naboru z albuma, ki vključuje vokale.

Kitarist je izjavil: »Rad se poslušam, ko se snemam v avtu. Včasih se mi zdi, da prepevam tisto, kar naj bi bilo instrumentalno. Potem se zavedam, da ta pesem potrebuje vokal. Zgodi se pa tudi obratno. ” Glasbeno se v pesmi veliko dogaja, toda Malmsteen zagotavlja, da je njegova kitara tista, ki vodi. “Zagotavljam vam, da čeprav se zdi, da se slišijo klaviature, sem vse naredil sam na kitari. Tudi uvodni del pesmi “Wolves at the Door”, kar zveni kot klavir, je odigrano s kitaro.”

Če pesem pozorno poslušate, lahko slišite dele klasičnega skladatelja Paganinija iz 19. stoletja. “To je nekaj, kar rad počnem,” pove Malmsteen. “To je moj način, da se mu priklonim. In tukaj to zelo dobro deluje.”

Kar zadeva izzida albuma Parabellum, je predviden za 23. julija preko Music Theories Recordings / Mascot Label Group.

Kitarist pravi: »Pri vsakem albumu skušam iz sebe izstisniti maksimalno in poskusiti stvari, ki so bolj skrajne od prejšnjih. Tokrat je pomagalo tudi to, da zaradi pandemije nisem mogel na pot. To je pomenilo, da sem v studiu prebil veliko več časa, tako za pisanje kot tudi snemanje. Ker sem običajno vedno na turneji, kar je sicer super, nisem imel takšnega razkošja z časom za ustvarjanje glasbe že več kot 20 let. In nenadoma nisem imel nobenega pritiska in menim, da je tudi zaradi tega imel novi album izjemne koristi.”

Malmsteen je najel tudi priznanega umetnika Davida Benegasa, da je priskrbel umetniška dela za album. Portret je bil posnet na foto snemanju, ki ga je Malmsteen posnel z Markom Weissom. “Sama slika je ogromna in imeli smo idejo, da jo uporabimo za zbiranje denarja za otroško fundacijo April Way,” je dejal Malmsteen, ki bo portret prodal na dražbi za podporo otrokom v rejništvu.

Na koncu kitarist spodbuja poslušalce, da uživajo v albumu kot celoti, ne samo v najljubšiih pesmih. “Bistvo je, da mora biti strast, ki jo čutim do glasbe, ki jo ustvarjam, očitna. Sem takšna oseba, ki živi v tem trenutku. Želel sem, da je na tem albumu veselo, spontano vzdušje,” pravi Malmsteen.” Upam, da bodo ljudje poslušali ploščo od začetka do konca. Ploščo sem posnel kot posebno umetniško delo. Ne kot zbirk 10 pesmi, ki jo lahko slišite v poljubnem vrstnem redu … Sam vidim album kot nek pretok od začetka do konca. Ne sme se rezati na majhne koščke. Želim, da oboževalci izkusijo navdušenje, ki sem ga imel med izdelavo.”

Yngwie Malmsteen - Naslovnica albuma Parabellum
Naslovnica albuma Parabellum – avtor: David Benegas

Yngwie Malmsteen – Parabellum seznam pesmi

1 Blue Lightning
2 Foxey Lady
3 Demon’s Eye
4 1911 Strut
5 Blue Jean Blues
6 Purple Haze
7 While My Guitar Gently Weeps
8 Sun’s Up Top’s Down
9 Peace, Please
10 Paint It Black
11 Smoke on the Water
12 Forever Man