Wu-Tang Clan prihajajo na festival Sea Star

Zasedba Wu-Tang Clan
Zasedba Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan, ena najbolj kultnih in revolucionarnih zasedb vseh časov, je v sklopu velike svetovne turneje potrdila prihod na festival Sea Star. Njihov nastop v Umagu bo ekskluziven v celotni srednji, južni in vzhodni Evropi. Istra bo 24. in 25. maja dihala s hip-hopom, organizatorji pa pričakujejo večje število ljubiteljev hip-hopa, saj turneja Gods of Rap obeležuje 25. obletnico kultnega albuma ‘Enter the Wu-Tang (36 Chambers)‘.

O skupini Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan, ki bodo po nastopih v Londonu, Berlinu in Parizu stopili še na glavni AddikoTesla oder v Umagu, se pridružujejo že znanim izvajalcem, ki so potrdili nastop na festivalu. Med njimi sta mojstra elektronskega beata Sven Väth in Nina Kraviz, britanska hip-hop diva IAMDDB, prejemnik nagrade za najboljšega techno didžeja na ibiških DJ Awards Ilario Alicante in avtor najbolj prodajanega techno songa na beatportu Enrico Sangiuliano!

Svetovni mediji o zasedbi Wu-Tang Clan pišejo same lepe stvari. Revija Rolling Stone jih je razglasila za ‘najboljšo rap zasedbo vseh časov’, NME pa celo za ‘glasbenike desetletja’. Skupina pa je nesporno vplivala tudi na staro gardo hip-hop scene, med katerimi so Jay Z, Nas, Snopp Dogg in The Notorious B.I.G.

Sanjin Đukić, direktor festivala Sea Star, je izjavil: ‘Veliki Wu-Tang Clan v popolni sestavi na turneji, s katero obeležujejo 25-letnico enega najpomembnejših albumov v zgodovini, je samo po sebi glasbeni, kulturni in turistični dogodek brez primere. Zelo veliko napora smo vložili v to, da to turnejo, ki je rezervirana samo za velike dvorane, pripeljemo k nam in poskrbimo, da zasedba skrene z začrtane poti za kar 2.000 kilometrov.’

Kompletna zasedba, ki jo sestavljajo vodja in vizionar RZA in ostali Wu-Tang bojevniki GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa in Cappadonna, je legendarna ravno zaradi osebnosti in karakterja vsakega člana. To je zgodba o kolektivu, ki nikoli nima dovolj izzivov in še vedno preseneča.

Več o vstopnicah in namestivah najte TUKAJ.