Vojko V absolutni zmagovalec Porinov

Vojko V
Vojko V

V petek je Vojko V postal prejemnik kar treh Porinov, najbolj uglednih hrvaških glasbenih nagrad: za najboljši album letaza najboljši album klubske glasbe ter za najboljši videopost ‘Ne može’. S triumfalnim nastopom na prireditvi, v spremljavi orkestra, je Vojko še enkrat dokazal, da njegovega nastopa v Kinu Šiška v petek, 31. maja 2019 preprosto ne smete zamuditi.

Na kratko o Vojku V

Vojko V (aka. Vojko Vrućina), splitski raper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se je lanskega leta ponovno odločil za plovbo v samostojnih vodah. Vsi na sceni so nekako pričakovali, da bo prihajajoči izdelek kvaliteten, nihče pa si ni upal zamisliti, kakšen velik, ogromen fenomen bo Vojko postal. Že prvi singel z albuma Vojko, ‘Ne može’ je povzročil pravo evforijo, parola ‘Ne može’ se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, del evforije pa je pljusknil tudi čez našo mejo, saj je Vojkov humor in nastop občinstvo na nedavnem nastopu na Antivalentinovem v Ljubljani več kot odlično sprejelo.

Oktobra je Vojko v rekordnem času razprodal Dom Sportova, hvalnicam po koncertu ni bilo konca, nekateri mediji so koncert  zaradi neverjetnega vzdušja celo okronali za koncert desetletja.