Vlatko Stefanovski aprila v Cankarjevem domu

Vlatko Stefanovski (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Vlatko Stefanovski (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Težko pričakovani koncert Vlatka Stefanovskega v Cankarjevem domu, ki je napovedan za 17.4., je dobil nove razsežnosti. Razkrivamo namreč posebnega gosta koncerta- to bo priljubljeni vsestranski umetnik Rade Šerbedžija!

 

 

Na kratko o Vlatku

Vlatko Stefanovski je eden izmed tistih redkih glasbenikov, ki se ne ozira na trende, temveč v glasbi preprosto sledi le svoji lastni intuiciji in okusu. Gre za enega izmed najbolj eksponatnih glasbenikov naše regije, z bleščečo 40 letno kariero. Makedonski kitarskio virtuoz je nastopal po vsem svetu, od najprestižnejših klubov, do velikih koncertnih dvoran, svoj pečat pa je pustil v sodelovanju z eminentnimi svetovnimi glasbeniki in orkestri. Večkrat nagrajeni Stefanovski je napisal glasbo za številne gledališke predstave, filme in animirane filme. Poleg številih nagrad, ki jih je prejel, velja izpostaviti njegov častni doktorat, ki ga je prejel leta 2017 in najvišja makedonska državna nagrada za življenjsko delo na področju kulture in umetnosti.

Po razprodanem koncertu v Lisinskem, v sklopu evropskih koncertov ter ravnokar izdanega novega albuma, se legendarni makedonski kitarist in pevec vrača v Cankarjev dom z velikim samostojnim koncertom, šele drugim po letu 2004. Koncert bo 17.4., vstopnic pa že hitro zmanjkuje.

V našem največjem kulturnem hramu bomo slišali številne uspešnice, kot so ‘Jovano, Jovanke’, ‘Makedonsko devojče’, ‘Čuvam noć od budnih’, ‘Čukni vo drvo’ in druge, ki bodo predstavljene z akustično kitaro. Vlatko bo na oder povabil tudi goste ter tako pripravil prav poseben večer za ljubitelje kitarske virtuoznosti in izbora najlepših avtorskih in tradicionalnih pesmi iz njegovega bogatega koncertnega repertoarja, ki navdušuje že več desetletij.

Vlatko Stefanovski je začel igrati kitaro pri trinajstih. V poznih najstniških letih je ustanovil skupino Leb i sol, ki se je kmalu razvila v eno od najslovitejših zasedb na glasbenem prizorišču nekdanje Jugoslavije. Skupina je igrala posebno zvrst glasbe, zmes tradicionalnih makedonskih ritmov in sodobnega rocka. Sodeloval je tudi z veliko izjemnimi glasbeniki, kot so Miroslav Tadić, Teodosij Spasov, Vera Miloševska Josifovska in številni drugi.