Vlado Kreslin in Iztok Cergol slikala glasbo v SNG Drami

Vlado Kreslin & Iztok Cergol, 4.2.2020, SNG Drama (Foto: Aleš Žnidaršič)

Vlado Kreslin je slovenski glasbeni fenomen. Človek za vse priložnosti, ki s svojo ljudsko karizmo in prekmursko zgovornostjo poskrbi, da je v njegovi družbi vedno veselo. Že desetletja nam s svojo neposrednostjo in izvrstno poezijo ter interpretacijo skozi skrivnostno tančico svojega glasu podaja več kot svojo dušo, podaja nam odsev, podaja nam kulturno dediščino, pravzaprav nam podaja sebe na tako subtilen in prefinjen način, da tega skoraj ne opazimo, si pa vedno znova želimo njegove glasbe.

Pred nastopom nam je v krajšem intervjuju, ki ga je ekskluzivno za naš portal opravil s svojim očetom, nasmejan zaupal, da včasih pride glasovno slabši dan, toda tega se ne opazi zlahka. Kjerkoli nastopi, razproda in navduši. Koncert za koncertom, v vseh oblikah. Tokrat se nam je predstavil akustično na čudovitem odru SNG Drame v Ljubljani, pridružil pa se mu je še vsestranski glasbenik in njegov dolgoletni prijatelj Iztok Cergol. Ta je znanim skladbam dodal svoj pečat in jih naredil še lepše. Sprehodila sta se skozi bogat Kreslinov opus vse do najnovejšega albuma ‘Kaj naj ti prinesem, draga’.

Vlado Kreslin & Iztok Cergol, 4.2.2020, SNG Drama (Foto: Aleš Žnidaršič)

Gost koncerta in sijoča zvezda priložnosti pa je bil Milan Kreslin, ki je dan prej dopolnil 92 let! Oča je ponovno požel največji aplavz, dvorana je vstala na noge in mu večkrat salutirala. Preprost, toda čudovit večer v družbi velikih mož. Koncertna sličica za v album.

Pravijo ti, da ne moreš
in da se ne da
skočiti čez reko,
kjer ni mosta zidanega,
da je itak vse brez veze
in le “Kdo si ti,
kaj pa moreš? Takle mamo!”
in podobne stvari.

Dá, dá, dá, dá, dá, dá, dá, dá, dá!
Dá, dá, dá, dá, dá, dá, dá, dá, dá!