Viperstone so se uvrstili na zlato glasbeno kompilacijo

Skupina Viperstone (FOTO: Toni Konrad)
Skupina Viperstone (FOTO: Toni Konrad)

Klasična rock skupina Viperstone je edina slovenska glasbena skupina, ki se lahko pohvali z uvrstitvijo pesmi na pozlačen CD avdiofilske kvalitete z naslovom Gold II podjetja Erzetich. Na glasbeni zbirki so predstavljeni talentirani mednarodni neodvisni glasbeniki z nadpovprečno kvaliteto posnetka.

Dokaz, da je v tudi v Sloveniji kvalitetna glasba

Ljubitelji glasbe lahko uživajo v dvanajstih skladbah (namenoma) manj poznanih, tako imenovanih ‘indie’, glasbenikov, kot so AZTEX (Irska), Binary Boyz (Finska), Darius Lux (ZDA), Deborah Henriksson (Švedska), Deetrich (Irska), Dylan Dunlap (ZDA), Evie Joy (ZDA), G Ko (ZDA), Lovescandal (Velika Britanija), Nya Crea (Italija), The Eves (Velika Britanija) in Viperstone (Slovenija).

Zelo smo ponosni, da je naša skladba z naslovom Footsteps uvrščena na tako posebno ploščo. To je še en dokaz, da našo glasbo ustvarjamo s srcem. Zahvaljujemo se podjetju Erzetich, da je v nas prepoznalo potencial in nas uvrstilo na pozlačen album ob bok odličnim mednarodnim glasbenikom. – VIPERSTONE

Poudarek na tehnični dovršenosti predvajanja zvoka

Kompilacija je v osnovi namenjena kot darilo strankam in partnerjem, kot zahvala za zaupanje in pomoč pri rasti podjetja, je pa na voljo tudi širšemu občinstvu na spletni strani, kjer jo je mogoče kupiti neprofitno. ‘Če poslušamo glasbo s podpovprečno opremo, izgubimo pol užitka,’ pravi Blaž Erzetič. ‘Ne samo, da pomagamo podpirati neodvisne in uveljavljene glasbenike, ampak verjamemo, da lahko s poudarkom na tehnični dovršenosti predvajanja zvoka, poslušalcem še bolj približamo glasbo, ki jo imajo radi.’

Sodelovanje z znanim slovenskim bobnarjem

Skupino Viperstone sestavljajo izkušeni glasbeniki, Jure Kopušar (vokal), Jure Koncilija (kitara), Jan Oršič (bas) in Robert Humar (bobni), ki so s svojim večletnim ustvarjanjem pustili svoj pečat v Sloveniji, tujini in na gledaliških odrih. Njihov zvok odlikujejo melodični kitarski rifi in spevna, pogosto provokativna besedila v angleščini, ki se dotikajo družbenih fenomenov in situacij. Znani so predvsem po dovršenih nastopih in odličnem zvoku, prepričali pa so tudi gledališko publiko doma in v tujini v predstavah ON/A, ki je nastala v produkciji SNG Nova Gorica. Viperstone imajo za seboj prvenec z naslovom ‘20:23‘, na katerem je enajst avtorskih pesmi. Kmalu napovedujejo izid nove plošče, ki bo s strani produkcije in celotnega aranžmaja prava poslastica za vse ljubitelje rock glasbe, saj se bo kot njihov producent podpisal Marko Soršak Soki.