Veličastno praznovanje Elvisovega rojstnega dne v Festivalni dvorani

Elvis Fever - The Original Musicians, 29.1.2020, Festivalna Dvorana (Foto: Aleš Žnidaršič)

V čast Elvisu Presleyju, ki bi osmega januarja, če bi bil še med nami, praznoval 85. rojstni dan, so v Festivalni dvorani pripravili prav posebno slavje. Glasbeno rajanje, ki ga je v prvi vrsti realiziral Samuel Hudl, predan oboževalec in odličen izvajalec skladb kralja rock’n’rolla, so počastili še drugi slavnostni gostje. Med njimi je na odru stala sestrična Elvisa Presleyja – Donna Presley.

Elvis Fever – The Original Musicians, 29.1.2020, Festivalna Dvorana (Foto: Aleš Žnidaršič)

Kralji rock ‘n’ roll ritmov, Sam’s fever, originalni glasbeniki in umetniki iz Elvisovih časov, ki nas še danes razvajajo z uspešnicami, so nam pripravili pravi glasbeni spektakel, ki je zatresel zidove Festivalne dvorane v Ljubljani. Ta koncert je bil nekaj posebnega. Ne le, da smo videli nastop glasbenikov, ki so Elvisa spremljali med njegovim uspešnim glasbenem obdobju v 70tih, svoj veličastni glas je še enkrat več dokazal tudi nenapovedan gost, naš Oto Pestner.

Kaj takšnega ne doživiš vsak dan. Na odru so se predstavili Glenn D. Hardin, ameriški pianist in aranžer, ki je v 70tih nastopal in snemal z Elvisom, ter mnogimi drugimi znanimi glasbeniki, kot so Dean Martin, Frank Sinatra, Ricky Nelson, Gram Parsons in Linda Ronstadt. Potem smo videli Terryja Blackwooda, ki se je kot najstnik pridružil skupini, ki je z Elvisom sodelovala med 1966 in 1971, povezovala pa jih je ljubezen do gospel glasbe. Skupaj so posneli album ”How Great Thow Art”, ki je prejel tudi Grammyja.

Manjkali nista niti The Holldays Sisters, najbolj znani po svojem vokalu v skladbah ”Suspicious minds” in ”In the ghetto”. Z Elvisom sta posneli več kot 90 pesmi, ki se nahajajo na albumih »From Elvis In Memphis«, »Today«, »Promised Land« in mnogih drugih. Še večji aplavz pa je požel Paul Leim, eden najboljših bobnarjev iz Nashvilla in član zasedbe TCB Band – originalni Elvis Presley band, ki še danes po celem svetu prepeva Elvisove največje uspešnice. Paul med drugim sodeluje tudi z zvezdami, kot so Lionel Richie, Shania Twain in Tom Jones.

Prav poseben pečat je dodal Dennis Jale, avstrijski pevec, ki že od leta 2003 nastopa z Elvisovimi glasbeniki po Evropi, s katerimi je odigral več kot 300 koncertov. Poleg Elvisovih glasbenikov se je spoprijateljil tudi z njegovimi številnimi sodelavci in prijatelji. In pa seveda skupina Sam’s Fever, brez katerih dogodek ne bi bil izveden. Slovenski, mednarodno priznani in odlikovani najboljši Elvis Presley cover band v Evropi, je bil ustanovljen leta 2012. Skupina zelo tesno sodeluje z Elvisovimi glasbeniki, in je celo ena redkih v Evropi, s katero je Elvisov kitarist, James Burton, snemal v studiu. Enega od njihovih mnogih koncertov si je ogledala tudi Elvisova žena Priscilla.

Ena od včeraj … ????

Objavil/a Rocker.si dne Četrtek, 30. januar 2020