Večer z legendami južnjaškega rocka

Vlatko Stefanovski (Foto: mne.com)

4. novembra v Orto baru se zabavamo z The Dreams & Vlatko Stefanovski! 

Natančno 4.11., pred petimi desetletji, je izšel prvi album skupine The Allman Brothers band in legenda južnjaškega jam rocka je bila rojena. Pesmi kot so Whipping post, Black hearted woman in It’s not my cross to bear ter predvsem njihove koncertne izvedbe, so zaznamovale številne generacije glasbenikov in ljubiteljev dobre glasbe po vsem svetu ter skupino Allman Brothers band pridružile nesmrtnim velikanom moderne glasbe. Pesem Dreams iz istega albuma pa je pred osmimi leti zaznamovala tudi slovensko glasbeno sceno, saj je dala ime skupini The Dreams, sedemčlanski zasedbi, ki neguje glasbeno zapuščino teh ameriških velikanov. Več kot 150 koncertov skupine The Dreams v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Švici in na Hrvaškem priča o tem, da energija ter sporočilo glasbe, ki je nastajala pred petimi desetletji, še danes navdušujeta glasbene sladokusce.

In če so Allman Brtothers band sinonim za jam rock ameriškega juga, Balkan pa je jug Evrope, potem lahko brez sramu zapišemo, da je Vlatko Stefanovski največja kitarska legenda teh prostorov. Tudi njegova glasba je že vse od ustanovitve skupine Leb i sol leta 1975 navdih številnim generacijam glasbenikov z juga Evrope.

Na ta poseben novembrski večer, 4.11. 2019, se bo Vlatko Stefanovski v Orto baru pridružil skupini The Dreams pri raziskovanju bogate glasbene zapuščine legendarne ameriške skupine The Allman Brothers band.

Fotografija osebe Agencija GAŽA.