Up N’ downs z novo skladbo ‘Do konca in še dlje’

Skupina Up N' Downs (FOTO: osebni arhiv)
Skupina Up N' Downs (FOTO: osebni arhiv)

Domači rockerji Up N’ downs so izdali novo skladbo ‘Do konca in še dlje‘, ki je tudi na njihovem aktualnem studijskem albumu ‘Vse, kar sem pozabil II‘.

Na kratko o Up N’ downs

UP N’ DOWNS se po prvencu z naslovom ‘Vse, kar sem pozabil‘ vračajo z drugim delom istoimenske trilogije. Skupina se po pridobljeni studijski in odrski kilometrini na poslušalce obrača s nekoliko tršim in surovejšim zvokom, ampak pri tem ostaja zvesta svoji melodičnosti, ki se posebej izraža v baladah, katerim ostajajo v svojem deležu tudi na tem albumu.

DOWNSI, kot si sami rečejo, se v svojih pesmih še vedno ukvarjajo z bivanjskimi vprašanji in se gibljejo med nasprotnostmi kot so jaz in ti, moje in tvoje, splošno in posamično, ljubezen in sovraštvo, vojna in mir ter nenazadnje življenje in smrt. Pod vso glasbo in besedila sta se podpisala brata Zavolovšek. Aranžerski del so, kot pri prvem albumu oblikovali vsi člani benda, k samem razvoju zvoka, pa je kot producent pripomogel tudi Robert Likar (Niet, The Drinkers). Bend UP N’ DOWNS, ki včasih skrajšajo svoje ime kar na U.N.D., je ‘zrela rock zasedba, čeprav jo ima večina nekoliko dementnih slovenskih glasbenih medijev (če ti sploh obstajajo), za mlado in obetavno ekipo, česar se ne branijo, ampak preprosto ne drži. Vsaj glede obetavnosti. Zasedba ne obeta ničesar, saj že od začetka ni obetala ničesar. Kar počnejo je samo rokenrol. Vendar tega zagotavljam, počnejo z velikimi jajci.’