Večer romantike z Bryanom Adamsom v Zagrebu

Bryan Adams je znova navdušil. (FOTO: Nejc Zupančič)
Bryan Adams je znova navdušil. (FOTO: Nejc Zupančič)

Bryan Adams je zagotovo eden tistih glasbenikov, ki kljub dejstvu, da je njihova glasbena kariera že davno dosegla vrhunec, z njim pa tudi njihova relevanca, še vedno ostajajo zvesti stvari, ki jih je sprva naredila slavne. Glasbi, kakopak.

Čeprav se je slednja z leti nekoliko umaknila še eni Bryanovi ljubezni, fotografiji (Kanadčan je med drugim slikal tudi britansko kraljico Elizabeto II. in zadnjega predsednika Sovjetske zveze  Mihaila Gorbačova ter našo olimpijko Tino Maze) , je le-ta ni nikoli zatajil.

Morda nas je nekoliko zanemaril, saj smo morali na aktualni ‘Get up‘ (2015) čakati debelih sedem let  (zadnji dolgometražnik 11 je izšel davnega 2008), s katerimi si je glasbenik vzel do sedaj najdaljši studijski dopust.

Je bilo pa dolgo čakanje nekoliko lažje, saj je Adams leta 2014 izdal ploščo ‘Tracks of My Years, zbirko priredb, ki so tako ali drugače vplivale na njegovo ustvarjanje, katera je poleg navedenih vsebovala tudi avtorsko ‘She Knows Me’.

Adams je trenutno na promocijski turneji

Bryan Adams je trenutno na turneji 'Get Up'.
Bryan Adams je trenutno na turneji ‘Get Up’.

58-letni glasbenik se trenutno mudi na, recimo temu, dvojni promocijski turneji, v sklopu katere promovira ploščo ‘Get Up‘ (2015) in nedavno izdano kompilacijo ‘Ultimate (2017), na kateri se poleg že poznanih uspešnic nahajata tudi novi ‘Ultimate Love‘ in ‘Please Stay‘.

Svež studijski album in kompilacija ter začetek novega dela turneje, s katerim so se Bryan Adams in tovarišija po 3-tedenskem odmoru znova vrnili na koncertne odre.

Povsem razumljivo, da ima človek pred svojim prvim koncertom Bryana Adamsa visoka pričakovanja, kajne?

 

Na Hrvaško se je vrnil po 17-ih letih

V Zagreb se je vrnil po 17-ih letih. (FOTO: Nejc Zupančič)
V Zagreb se je vrnil po 17-ih letih. (FOTO: Nejc Zupančič)

Torej. Bryan Adams se je po 17-ih letih znova vrnil na Hrvaško in po doživetem več kot očitno užival.

Saj nam je glasbenik v dobrih 140 minutah pripravil koncertno poslastico, ob kateri je uživalo staro in mlado.  Le kdo ne pozna zimzelenov, kot so ‘Please Forgive Me’, ‘Summer of 69’, ‘Run To You’ in ’18 til I Die’?

Adamsovo dobro razpoloženje je bilo opazno tudi v komunikaciji s publiko.

Pred uvodom v skladbo ‘Go Down Rocking’ se je glasbenik najprej poklonil vsem, ki nas je že čez nekaj ur čakala služba – če bom slučajno potonil, naj bo to vsaj v slogu.

V nadaljevanju je glasbenik pred skladbo ‘It’s Only Love’ slovesno napovedal prihod Tine Turner, s katero je leta 1985 skladbo posnel tudi v duetu, in se pri tem pošteno nasmejal. Superbabice na oder žal ni bilo, ker zasluženo počiva v pokoju v Švici.

Še nekoliko kasneje pa je s preostalimi člani benda – Keith Scott (kitara), Mickey Curry (bobni), Gary Breit (klavir) in Norm Fisher (bas) – poplesaval v ritmih rockabillyja in se s publiko učil hrvaščine. ‘Bryan, tako se premjesti dupe!

Četrtkov nastop velja pohvaliti tudi zaradi svežine, ki jo je z novim začetkom turneje v svoj koncertni repertoar prinesel Adams.

Seveda, uspešnice so zamenjale druge uspešnice. A, ker živimo v časih, ko lahko brez posebnega truda vidimo relativno dobre posnetke s preteklih nastopov, so vsakršne spremembe dobrodošle.

Na četrtkovem repertoarju so se tako znova znašle ‘Please Stay’, ‘The Only Thing That Looks Good on Me Is You’, ‘I’m Ready’ in akustična izvedba ‘Heat of the Night’.

Kot ste verjetno že razbrali, nam je Bryan s svojim nastopom nedvomno pripravil več kot čudovit spomin in izgovor za nas same, zaradi katerega je bilo prenašanje posledic nekoliko krajše noči lažje. Bryan, do naslednjič!