Guns N’ Roses na pragu podaljška evropske turneje

Znani vsi headlinerji pariškega Download Festivala.

Z včerajšnjim dnem je postalo uradno – Guns N’ Roses se s poletjem 2018 vračajo v Evropo, tokrat predvsem v festivalski izvedbi.

Kdor je letos poleti zamudil spektakel desetletja, bo imel drugo leto možnost popravnega izpita. Otvoritev novo oznanjenega podaljška evropske Not in This Lifetime bo 3. junija v Berlinu, v Evropi pa bo karavana ostala vse do 21. julija, z zaključnim šovom v Gothenburgu na Švedskem. Vrhunec bo dosežen z headlinerskim nastopom na obeh izvedbah Download festivala – tako britanskem, kot francoskem. Samo dosedaj  naj bi turneja prinesla debelih 300 milijonov dolarjev, dobičkonosna mašina pa očitno namerava izpeljati še eno rundo.

Guns N’ Roses Summer 2018 Tour Dates
6/03 – Berlin, Germany – Olympiastadion
6/06 – Odense, Denmark – Dyreskuepladsen
6/09 – Donnington, UK – Download Festival
6/12 – Gelsenkirchen, Germany – Veltins Arena
6/15 – Firenze, Italy – Firenze Rocks
6/18 – Paris, France – Download Festival
6/21 – Dessel, Belgium – Graspop Metal Meeting
6/24 – Mannheim, Germany – Maimarktgelände
6/26 – Bordeaux, France – Matmut Stadium
6/29 – Madrid, Spain – Download Festival
7/01 – Barcelona, Spain – Estadio Olympico
7/04 – Nijmegen, Netherlands – Goffertpark
7/07 – Leipzig, Germany – Festwiese
7/09 – Chorzow, Poland – Stadion Slaski
7/13 – Moscow, Russia – Otkritie Arena
7/16 – Tallinn, Estonia – Tallinn Song Festival Ground
7/19 – Oslo, Norway – Valle Hovin
7/21 – Gothenburg, Sweden – Ullevi Stadium

Oba Downloada nam bosta letos na splošno postregla z razkošnim lineupom. Kot je bilo lani prvič, se originalno britanski Download festival tudi naslednje leto seli čez preliv. Lineupa na obeh izvedbah sta bila predlani skorajda identična, lani podobna, v to smer pa gredo organizatorji tudi glede naslednjega leta.

Zaenkrat so v UK (Donington Park) poleg Gunsov potrjeni še Ozzy Osbourne (Ozzy, a še boš brcal?) in Avenged Sevenfold, v Parizu pa še Marilyn Manson, Foo Fighters, Ghost, The Offspring in kopica drugih malih poslastic. Karte za Pariz bodo na voljo s 13. novembrom, britanska celotedenska izvedba pa je že na voljo za dobrih 200 funtov.

Download Paris 2017

Le Download Festival France vous manque ? Nous aussi ! Du coup on vous offre 25 minutes et 50 secondes de bonheur en attendant la prochaine édition les 15, 16 et 17 juin 2018 sur la BA217 …D’ici là on vous envoie du love, de la bière et des nudes du CM

Objavil/a Download Festival France dne 22. september 2017