Včeraj je na Dunaju nastopil legendarni Phil Collins

Phil Collins (Foto: © Kurier/Franz Gruber)

Včeraj smo bili na super koncertu PHILA COLLINSA na stadionu na Dunaju, danes pa je ravno 15 let od prvega njegovega koncerta, ki smo ga doživeli s Koncerti.net – 3.6.2004 smo bili v Stadthalle na Dunaju.

Legendarni glasbenik se je vrnil v Evropo po prvi severnoameriški turneji po 12 letih. Zvezdnik jo je poimenoval ‘Not Dead Yet Tour’. Na pot se je odpravil oktobra, prvi koncert pa je odigral 5. 10. v Ft. Lauderdaleu. Velika turneja predstavlja povratek enega najbolj markantnih glasbenikov, ki je hkrati izdal tudi svojo biografijo z istim naslovom. Marca 2016 je Collins nastopil na dobrodelnem koncertu v Miamiju, avgusta pa je zapel ‘In the Air Tonight’ in ‘Easy Lover’ na odprtju teniškega turnirja v ZDA. Nato se je pojavil tudi na televizijskem šovu The Tonight Show skupaj s spremljevalno skupino Roots.

Najprej ga je lahko uvidela Evropa. Junija 2017 je pričel pohod, na katerem igra tako solo material kot skladbe iz obdobja z Genesis, sedaj pa se je vrnil v zavetje čudovitega stadiona Ernst Happel, kjer je navdušil s svojim glasom in izjemnim opusom.

Setlista, Dunaj, Ernst Happel stadion, 2.6.2019

Against All Odds (Take a Look at Me Now)
Another Day in Paradise
Hang in Long Enough
Don’t Lose My Number (first time since 2005)
Throwing It All Away (Genesis song)
Follow You Follow Me (Genesis song)
I Missed Again
Who Said I Would
Separate Lives (Stephen Bishop cover)
Drum Trio
Something Happened on the Way to Heaven
You Know What I Mean
In the Air Tonight
You Can’t Hurry Love (The Supremes cover)
Dance Into the Light
Invisible Touch (Genesis song)
Easy Lover (Philip Bailey cover)
Sussudio
Encore:
Take Me Home

Phil Collins (Foto: © Kurier/Franz Gruber)

Phil Collins Dunaj 3.6.2004

Včeraj smo bili na super koncertu PHILA COLLINSA na stadionu na Dunaju, danes je pa ravno 15 let od prvega njegovega koncerta, ki smo ga doživeli Koncerti.net – 3.6.2004 smo bili v Stadthalle na Dunaju in kot fen sem bil seveda v čisto prvi vrsti! Šel sem pogledat v moj arhiv in našel en posnetek s tega koncerta (kvalitete 2004:) in dve super fotki! Evo, da na hitro vidite še mojstre 15 let mlajše!

Objavil/a Koncerti.net dne Ponedeljek, 03. junij 2019