Vatra z novo skladbo ‘Sva naša ljeta’

Skupina Vatra (FOTO: Filip Filković)
Skupina Vatra (FOTO: Filip Filković)

Sva naša ljeta‘, skladba posvečena otroštvu, je novi single skupine Vatra, s katerim najavljajo deseti studijski album.

 

 

O skladbi ‘Sva naša ljeta’

Pri snemanju pesmi so poleg benda sodelovali tudi Mladen Ilić Mlacka, eden najboljših tolkalistov na tem prostoru, ter godca Matej Milošev in Dean Melki. Za aranžma je poskrbel maestro Frano Đurović, katerega bogati fundus krasi tudi orkestracija Opere Industriale, ki je bila izvedena na nedavni otvoritvi EPK na Reki.

Produkcija, mix in mastering so delo najboljše produkcijske ekipe – Jureta Ferine in Pavla Miholjevića. Pod glasbo in besedilo se podpisuje frontman VATRE Ivan Dečak.

‘Sva naša ljeta’ bo kmalu dobil tudi svoj videospot.

‘Sva naša ljeta’ je svojevrstno posvetilo otroštvu, času, ki se nam tako hitro in nepovratno izmakne. Zdaj, ko sem postal oče, gledam svoje otroke kako dramatizirajo pred odhodom v vrtec, zaradi slabo oblečenih nogavic, prehitro stopljenega sladoleda, premalo marmelade v krofih, preveč hrane na krožniku.. Vem, da sem bil sam še tisočkrat hujši in se vsemu temu samo smejem. Gledam jih, kako rastejo medtem ko se jaz staram in skušam vse to preliti v pesmi. ‘Sva naša ljeta’ je prav ena taka, ki govori o minljivosti in potrebi, da se delček otroštva in mladostništva za vedno zadrži. – Ivan Dečak