Vagabunda z novo pesmijo ‘Mask’

Duo Vagabunda (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Duo Vagabunda (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

V podporo novemu albumu Vagabunda predstavljata pesem iz istoimenskega albuma ‘Mask‘. Kritično nad družbo, opozarjata, da stvari niso v redu, tako kot vsi pravijo in mislijo.

Pesem ‘Mask’ ima kritično noto

Čeprav prihajajoči album piše zgodbo o pozitivnih spominih in spodbudni prihodnosti, ima pesem ‘Mask‘ bolj kritično noto. Govori o spoznanjih, ki jih posameznik doživi na poti skozi življenje. Vagabunda metaforično uporabljata besedo maska, kot pretvarjanje ljudi, ki se kažejo za nekaj kar niso.

Nov album ima pretežno slovenska besedila, a tokrat je beseda stekla v angleščini. Vokalni vodja dueta Vagabunda Jure Jurca dostikrat trdi, da mu je lažje izražanje v tujem jeziku. S podobno energijo, kritiko in barvo na albumu ‘Mask‘ slišimo še pesem ‘Life for Dummies‘. Slednja in pesem ‘Mask’ tako kažeta hard rock srce, ki je še vedno zelo prisotno pri duetu Vagabunda.

V povezavi z naslovno grafiko želita Vagabunda opozoriti, da se svet ni dobro odzval na epidemijo in da smo vse lepo pospravili pod preprogo s tematiko vojne v Ukrajini. Kot človeštvo se lahko bolj potrudimo in pripomoremo k boljšemu svetu. Za odgovore kako in kaj pa duo prepušča poslušalcem. Vagabunda sta želela samo vprašati vprašanja …

V kaotičnem ‘po koronskem’ času je komad ‘Mask’ nastal v kolaboraciji s producentom Aleksom Djuranom, ki je tudi poskrbel za bobne na posnetku. Na bas kitari se je Juretu in Matevžu pridružil stari znanec Borut Šemerl. Kot posebni gost na klaviaturah pa je Robert Humar. Mix posnetka je opravila Borut Šemerl in mastering Drago Popovič.