‘Vacation’ reggae rock benda postaja spontana online himna letošnjih počitnic

Dirty Heads (Foto FOTO I ANTHONY DUTY)

Pesem Vacation, kalifornijskega reaggae rock benda Dirty Heads, ki je izšla leta 2017, je po zaslugi Tik Toka in Instagrama v letošnjem letu postala viralna.

To poletje so se mnogi odločili, da odidejo na počitniško avanturo nekam čim bolj daleč stran od doma. Pesem ‘Vacation’ reggae rock benda iz Huntington Beacha iz Kalifornije pa postaja spontana online himna letošnjih počitnic. Hit iz leta 2017 doživlja nevsakdanji revival. Med decembrom in aprilom letošnjega leta so se v newsfeedu socialnih platform Tik Tok in Instagram pojavile viralne objave ljudi, ki najprej ‘kihnejo’ v ekran, potem pa se nenadoma pojavijo na plaži ali na počitnicah na smučanju, pogosto s steklenico alkohola v roki, objave pa so podložene z glasbo skupine Dirty Heads – Vacation.

Viralne objave so pripeljale do Vacation – manije, obsesija s pesmijo Vacation pa se nadaljuje tudi na radijskih valovih. Samo v zadnjih sedmih dneh se je na radijskih postajah širom sveta pesem predvajala 20, 7 milijonkrat, največkrat pa so jo predvajali v Franciji.

Norost na TikToku se nadaljuje, s tem, da so smučarske pejsaže zamenjale bolj aktualne plaže. Do danes si je na TikToku challenge ogledalo že več kot 3 bilijona ljudi, še bolj popularna je Vacation manija na Instagramu, kjer je bilo še več, že 4 bilijonov ogledov, pesem pa je prisotna na 2000 Spotify playlistah, na 42 top listah Apple Musica širom sveta, ter na 134 Shazam top listah. Trenutno je na vrhu lestvice Alternative Radio Top 10 širom Amerike.

Dirty Heads so objavili tudi novi spot za ‘Vacation’, ki vključuje kadre iz Tic Toc /Instagram Reela, 16. julija pa bo izšla njihova kompilacija ‘The Best Of Dirty Heads’, na prvem mestu trackliste je seveda pesem Vacation.