Vabljeni na pogovor o mentalnem zdravju in duševnih stiskah v glasbi in prireditvenih dejavnostih

Glasba (Foto: https://nmtsreno.org)

V deveti epizodi Regional-Speciala, karavane glasbenih posvetov, ki jih SIGIC izvaja v sodelovanju z različnimi regionalnimi glasbenimi središči, se bodo dotikali izjemno akutalne teme mentalnega zdravja v glasbi. Tokratno javljanje poteka iz Novega Mesta, iz Galerija Simulaker, v sodelovanju z LokalPatriot.

V času epidemije in negotovega delovanja prireditvenega sektorja se je mnogo ljudi znašlo v duševnih stiskah. Pogovor naslavlja vzroke za zaskrbljujoče stanje mentalnega zdravja v prekarnih glasbenih poklicih, odpira prostor za osebne izkušnje glasbenikov in organizatorjev v pandemičnem času ter išče načine za destigmatizacijo in normalizacijo pogovor o duševnih stiskah.

Gostja in gosti:
Tisa Frelih (Mind & Brain Lab / Univerza v Ljubljani)
Matic Munc (Glasbeni mladinski center Basement Črnuče)
Marjan Lopuh (Analog Agency)
Gregor Strasbergar (MRFY)
Moderira: Katarina Juvančič

Music Slovenia: Regional-Special je del Platforme Center za kreativnost, ki deluje pod okriljem MAO Slovenija. Podpirata jo Evropska Unija iz Sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. Partnerske organizacije letošnje sezone so Lokalpatriot, MIKK klubTrainStation SubArt in KUD Morgan.

Facebook dogodek

Naslednji dan pa bodo govorili o festivalski sceni na Dolenjskem in v Beli krajini

Serial Regional-Special je karavana glasbenih posvetov, ki se ob vsakem gostovanju dotakne tudi regionalnih glasbenih zgodb. Tokratno javljanje iz Galerija Simulaker, v sodelovanju z LokalPatriot, se osredotoča na Dolenjsko in Belo krajino. Spoznajte tamkajšnjo festivalsko sceno!

Pogovor se je ob organizaciji, izzivih, promociji in financiranju festivalov v omenjeni regiji dotaknil tudi preteklih izvedb festivalov, »koronski« sedanjosti ter pogledov v prihodnost festivalskega dogajanja v regiji. Kako se nanj odziva lokalna skupnost, kako v hitrem digitalnem svetu nagovarjati publiko in kako so se spoprijeli z negotovostjo ter ukrepi zaradi koronavirusa?

Sogovorniki:
Domen Bohte (Workshop & Festival Jazzinty)
Manja Novak (Črnfest)
Jan Strajnar (FKK – Festival Kulture Kostanjevica)
Moderirala je Klara Zupančič.

Music Slovenia: Regional-Special je del Platforme Center za kreativnost pri MAO Slovenija, ki jo podpirata Evropska Unija iz Sklada za regionalni razvoj ter Republika Slovenija. V prvi sezoni so sodelovali Lokalpatriot, TrainStation SubArtMIKK klub in KUD Morgan.

Facebook dogodek