V soboto vabljeni na irsko veselico z viaEntropia!

viaEntropia (Foto: PROMO)

V soboto, 24. septembra, vabljeni na irski koncert zasedbe viaEntropia v Orto Baru.

Velika dvorana. Orto Bar, Ljubljana. Vstopnice na povezavi.

Člani: Jaka Bole (vokal), Miran Domajnko (violina), Dora Domajnko (harmonika), Tilen Jan (kitara), Virgil Kos (kitara, back vokal), Helena Domajnko (bas), Nejc Rožman (bobni).


Sedem članska zasedba iz Ljubljane je bila ustanovljena leta 2015, ko sta se na smučanju med vožnjo na sedežnici spontano pogovarjala bobnar in violinist.

Porodila se je ideja “Irish-rock banda” in res se je malo za tem odvila prva vaja. Hitro je skupino študentov in gimnazijcev pritegnilo široko področje etno glasbe. Zaradi odlične podpore prijateljev motivacije za vaje ni manjkalo in sledili so prvi koncerti na manjših odrih.

Danes skupina ustvarja predvsem pesmi s pridihom irske poskočnosti ter priredbe tradicionalnih pesmi. V ospredju je keltski punk. Ime je izpeljanka izraza entropija, ki kot merilno nereda povzema razburkano ustvarjanje skupine.

Skupina je zasedla 1. mesto po izboru publike na tekmovanju Šourock 2018 v Mariboru in 1. mesto po izboru publike na tretjem predizboru tekmovanja Bitka bandov 2018. Po zmagi na Škisolovu so nastopili tudi na Škisovi tržnici 2022.


Facebook dogodek

Če skušajo »kolegi« vas zvabiti,
da skupaj kak naš špil bi obiskali,
po možnosti še karte si plačali,
vas moramo takoj opozoriti:
smo bend, ki se ne more pohvaliti,
da super virtuozno glasbo pesni,
za radio Ars nismo dovolj resni,
a znamo pa izjemno resno piti.
Vsa naša nekulturna besedila,
in violina, ki v grozi cvili,
ker v monitorju sebe je zgubila,
in zvoki iz harmonike nemili,
ljudi uročé kakor nevidna sila,
da piva bi čim več v sebe zlili!