Jure Lesar & band oktobra v Orto baru

Jure Lesar (FOTO: JANEZ VOLMAJER)
Jure Lesar (FOTO: JANEZ VOLMAJER)

Jure Lesar, kantavtor, ki zadnja leta vztrajno pušča sledi pri poslušalcih, z glasbo živi že vrsto let. Za seboj ima dva samostojna albuma ter dva albuma z ex skupino Eskobars. V sodelovanju s producentom Žaretom Pakom pripravlja tretji samostojni album, ki bo vseboval zdaj že dobro znano skladbo ‘Gdč. Blond‘, v začetku oktobra pa bo že izšla nova skladba.

Na kratko o izvajalcu

Leta 2018 je izdal samostojni prvenec ‘Zemljin sin‘. Na njem je svoj skladateljski in pesniški talent še nadgradil ter poskrbel za zvočno estetiko, pri čemer je svoj pečat pustil tudi producent Denis Horvat, pri snemanju pa so mu pomagali bobnar David Morgan, kitarist Zoran Čalić, basist Luka Mrdakovič in kitarist Jan Fanedl.

Leta 2021 je sledil drugi samostojni album ‘Je kaj novega‘, z njim je nadaljeval ustvarjalno pot, ki jo je začrtal s prvim albumom.

Jure Lesar je svojevrsten umetnik, ki z občutkom preplete neposreden kitarski zvok z besedili, ki se gibljejo v polju njegovega življenja.

Oba albuma in tudi nekaj novih pesmi s prihajajočega tretjega albuma bo Jure Lesar s spremljevalno skupino predstavil na koncertu v Orto baru.