V Ljubljano prihajajo Hammerfall

Skupina Hammerfall (FOTO: založba Nuclear Blast)

V Ljubljano se konec tega meseca vračajo švedski power metalci HammerFall. Pri nas se bodo ustavili v sklopu turneje ReBuilt to tour. Kar pa bo ravno na praznik, natančneje na Dan reformacije, 31.10.2018.

 

 

Na kratko o zgodovini zasedbe HammerFall

V devedesetih letih prejšnjega stoletja so metal zaznamovale ekstremne zvrsti in tradicionalnemu heavy metalu je grozilo, da se bo sesul v prah in pepel. No… na Švedskem sta dva mladca, Oscar Dronjak in Jesper Strömblad, velika oboževalca bendov kot so Judas Priest in Accept, preigravala svojo glasbo. Bolj zase, saj je bilo videti, da ob z grungeom prežetem mainstreamu in ekstremom podvrženi metal sceni, nikogar ne zanimajo igrivi kitarski soloti in našponani double bass napadi. Kmalu sta se fantoma pridružila še Joachim Cans in Fredrik Larsson na basu. Skupina je pritegnila pozornost majhne nizozemske založbe Vic Records in sledil je prvenec Glory To The Brave. Fantastičen album, narejen na minimalnem budžetu (baje so za snemanje in mix porabili samo 16 dni), je pot nekako našel na Nuclear Blast, ki so ga v originalni verziji ponovno izdali leta 1997. Album je metal sceno zadel kot podivjan vihar. Naslednje leto je sledil odličen Legacy Of Kings, ki je samo utrdil pot glasbi, ki so jo začeli imenovati power metal. Ostalo je pravzaprav zgodovina… Po celem svetu so začeli rasti bendi, ki so se priključili novi smeri in HammerFall si lahko lastijo naslov rešiteljev heavy metala.

Letos pravzaprav obeležujejo 25 let svojega delovanja in nikakor ne kažejo namere, da mislijo odnehati. Stari znanci slovenskega občinstva se tako vračajo v Ljubljano, močnejši kot kdaj koli. Adut na katerega stavijo že od nekdaj so energični nastopi v živo, zato je njihov koncert zabava, ki je ne smete zamuditi.

Njihov nastop bodo podprli brazilski power metal vojščaki Armored Dawn. Varovanci AFM Records imajo za pasom dva albuma in se prvič podajajo na pot po celi Evropi. Drzno so prevzeli nalogo ogrevanja odra in občinstva, zato si zaslužijo, da njihovega nastopa ne preživite na pivu pred klubom.

Vstopnice so dosegljive preko sistema Eventim, cena vstopnice v predprodaji pa znese 26€.