V Ljubljano prihajajo Fates Warning

V Ljubljano prihajajo Fates Warning.

23. janaurja se bo v Ljubljani odvil večer progresivnega metala, ki ga ne smete zamuditi – prihajajo namreč kultni progresivni metalci Fates Warning.

Oboževalci glasbe pravijo, da obstajajo veliki trije ameriškega progresivnega metala – to so Queensryche, Dream Theater in Fates Warning. Slednji so nastali leta 1982 in svojo pot začeli najprej kot Misfit, nato pa so se preimenovali v Fates Warning in svet navdušili z leta 1984 izdanim prvencem ‘Night On Bröcken’. Bend sta od začetka vodila pevec John Arch in kitarist Jim Matheos, možakarja, ki sta v svoji dolgoletni karieri sodelovala tudi z bendi, kot so OSI (bend, ki vsebuje tudi nekdanjega člana Dream Theater), Gordian Knot (kjer so se kalili tudi člani legendarnih Cynic), se leta 1987, ko je Arch zapustil FW, ločila, in se kasneje spet povezala z odličnim projektom Arch/Matheos. Archa je leta 1987 nasledil pevec Ray Alder, ki poje v zasedbi še danes, medtem ko je mesto bobnarja prevzel neverjetni Bobby Jarzombek, brat zmešanega kitarskega genija Rona Jarzombeka (Watchtower, Blotted Science, Spastic Ink), ki se je udejstvoval tudi z Robom Halfordom v zasedbi Halford; štiri strune pa vihti metalski bojevnik Joey Vera, ki je član Armored Saint, nastopal pa je tudi z Anthrax.
Čeprav oboževalci trdijo, da so zgolj zgodnji Fates Warning albumi tisti ”ta pravi”, temu ni tako, kar dokazujejo konstantne turneje, ki se jih bend udeležuje od izidov albumov ‘Darkness In A Different Light’ ter ‘Theories Of Flight’. Seveda pa je pomagalo tudi to, da so ob 30. obletnici kultnega albuma ‘Awaken The Guardian’ izdali live album, v sklopu katerega so celotni omenjeni album odigrali v živo.

Fates Warning so progresivna metal zasedba, katere pomen in zapuščino ni moč zanikati. Če ste oboževalec zasedb Dream Theater, Queensryche, Death, Cynic, Tool, Opeth, Mastodon, Rush, Genesis – potem je tole nekaj, kar morate videti!
Vstopnice so že na voljo.

Kupite jih lahko prek On Parole, v trgovini Truga in v Orto baru.
22 evrov v predprodaji, 25 evrov na dan koncerta.