KiNG FOO na EMI 2018, Rok Golob na Kitajskem!

Skupina KiNG FOO

Leto 2017 je leto KiNG FOO! Funky, groovy pop fusion zasedba je letošnje leto začela s skladbo in videom ‘Lebdenje‘.

 

Bilo so že na EMI

Kmalu je sledil nastop in uvrstitev v finale EME 2017 s skladbo ‘Wild Ride‘. Sredi poletja so med koncertom na Lentu, ki je bil eden od mnogih, posneli videospot za skladbo ‘1000 besed’, jesen je prinesla divjo  ‘Utrip noči‘ in izid prvenca ‘GalaXie‘. KiNG FOO so z albumom tako zaokrožili zadnji dve leti delovanja, odkar za mikrofonom navdušuje energična Aleksandra. Poletje in jesen pa sta prinesla tudi mnogo živih nastopov – KiNG FOO so koncertirali tako v Sloveniji, pot pa jih je vodila tudi v Srbijo in Švico.

 

Rok Golob na Kitajskem …

Rok Golob, skladatelj, producent, aranžer, dirigent, avtor in bobnar KiNG FOO, se je ta teden vrnil iz Kitajske. V Šanghaj je bil povabljen na izvedbo skladbe ‘Composers trip to China‘, ki jo je napisal po naročilu za Shanghai National Chamber Orchestra.

Tudi prihodnje leto bodo nastopili na EMI.
Tudi prihodnje leto bodo nastopili na EMI.

Koncert je bil izveden v dvorani Shanghai Symphony Orchestra Hall, Rokova skladba pa je doživela izreden odziv, saj je v aranžmaju uporabil stare, tradicionalne kitajske instrumente, kot so erhu, sheng, pipa, ki jih je združil v moderno skladbo s komičnimi govornimi vložki. Zaradi izjemnega odziva in uspešnosti koncerta se na Kitajskem obetata še 2 dodatna, poleg tega pa je bil Rok s še nekaj izbranimi komponisti povabljen na novo turnejo, tokrat po Mongoliji in drugih kitajskih mestih.

‘Koncert je bil posledica enomesečne vsekitajske turneje, ki se je dogajala pred letom dni, v okviru katere smo izbrani komponisti spoznavali kitajsko kulturo in njene ustvarjalce. Neverjetno, koliko spoštovanja in navdušenja s strani kitajskih kolegov smo bili deležni! Seveda je bilo navdušenje obojestransko. Mislim, da bi se tudi naša vlada lahko veliko naučila od njih o pomembnosti glasbe in kulture za državo,’ je ob povratku iz Šanghaja povedal Rok Golob.

 

… KiNG FOO na EMO!

Med Rokovo odsotnostjo pa so KiNG FOO prejeli izvrstno novico – med 108 prijavljenimi so bili izbrani med 16 izvajalcev, ki bodo nastopili na EMI 2018! KiNG FOO se bodo predstavili s skladbo z delovnim naslovom ‘Žive sanje’!