V Ljubljano prihaja Bruce Dickinson (Iron Maiden)

Bruce Dickinson & Paul Mann (FOTO: organizator dogodka)
Bruce Dickinson & Paul Mann (FOTO: organizator dogodka)

Pevec in frontman kultne britanske heavy metal zasedbe Iron Maiden, Bruce Dickinson, bo z All Stars Bandom in Zagrebško filharmonijo 25. marca 2023 v Ljubljani, v Cankarjevem domu, izvedel glasbeno mojstrovino enega najvplivnejših klaviaturistov vseh časov, Jona Lorda, Koncert za skupino in orkester ter največje uspešnice glasbene zasedbe Deep Purple.

Poleg Dickinsona še vrsta vrhunskih glasbenikov

Na koncertu pa bo poleg Dickinsona nastopila tudi vrsta vrhunskih glasbenikov: John O’Hara na klaviaturah (Jethro Tull), Tanya O’ Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na kitari (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey), Bernhard Welz na bobnih (Jon Lord, Ian Paice, Don Airey) ob spremljavi 74 glasbenikov Zagrebške filharmonije, ki jim bo dirigiral Paul Mann (Deep Purple, London Symphony Orchestra), eden najbolj cenjenih dirigentov svoje generacije.

Marca prihajam v Ljubljano ogrevat za Maidne, nič manj kot ogrevat z – orkestrom! Navdušen sem nad sodelovanjem pri projektu Koncert za skupino in orkester. Gre za fenomenalen dogodek, kjer se bosta na odru srečala rock ‘n’ roll band in orkester To bo poseben večer, fantastičen nastop, z vrhunskimi glasbeniki! – BRUCE DICKINSON

Set listo ljubljanskega koncerta sestavljajo vsa tri dejanja Koncert za skupino in orkester, deli Sarabande (drugi solo album Lorda), največje uspešnice skupine Deep Purple, kot so: Smoke On The Water, Perfect Strangers, When A Blind Man Cries, Soldier of Fortune, Pictures of Home ter dve pesmi Brucea Dickinsona, Jerusalem in Tears Of The Dragon. Vse izvedbe pesmi bodo vsebovale popoln orkestrski aranžma. Vstopnice za spektakularen večer so že v prodaji blagajni Cankarjevega doma.

O Koncertu za skupino in orkester

Koncert za skupino in orkester je live album skupine Deep Purple (Lord, Blackmore, Gillan, Glover, Paice) in Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra pod vodstvom Malcolma Arnolda, posnet med premiernim nastopom v Royal Albert Hall-u v Londonu leta 1969. Skladatelj enega prvih glasbenih del, ki so združevala rock in klasično glasbo, je Jon Lord, ustanovitelj in klaviaturist skupine Deep Purple. Besedilo je napisal Ian Gillan, pevec najpopularnejše zasedbe slovite hard rock skupine, ki velja tudi za pionirja heavy metal glasbe.