v Izštekane prišli In the Attic

In the Attic (Foto: Martin Hojak)

22. februarja 2021 je v Izštekane prišel izjemni indierockovski trio In The Attic.

Akustiki so dodali poigravanje s kitarskimi efekti in novimi sintetizatorji, ki so se jih pravkar razveselili. Prijeli so za trobento, odgrnili veliki koncertni klavir in v goste povabili Tomaža O. Rousa, klaviaturista Siddharte, ki je njihov mentor in producent.

Slovenec Edvard Hadalin, Rusinja Tatiana Smirnova in Avstralec Chrisopher Charlesworth so se spoznali na britanski mednarodni šoli v Ljubljani, kjer so se med odmori srečevali v glasbeni sobi. Spodbuda mentorjev glasbenega pouka je dodala svoje in v sezoni 2015/16 so debitirali v Špilligi. Udeležili so se je še enkrat in v drugo zmagali. Leto 2017 je bilo prelomno zaradi spremembe zasedbe, kot trio so prvič zaigrali na Vičstocku. Svoj več kot petletni pohod po rockovskih natečajih bodo kronali letos na MENTu, prek katerega so postali tudi INES#talent 2021, eden od treh letošnjih slovenskih izbrancev evropske mreže showcase festivalov.

In The Attic so iz očarljivo obetavnega srednješolskega benda zrasli v zvočne raziskovalce, ki nikoli ne razočarajo. Prvencu “Jimmy ‘s” (2018) je sledil mini album “New Fears” (2019), lansko leto pa so pometli na smetišče zgodovine z eterično in obenem eksplozivno pesmijo “Everybody Always Dies”. V glasbi združujejo neverjeten žar in presunljivo lepoto. Njihov pristop k izštekavanju je bil poseben, svoj zvok so redefinirali z različnimi prijemi, od akustičnega minimalizma do izdatnega poigravanja s sintetizatorji, od tišine do bleščečih eksplozij hrupa.

Posnetek koncerta

 ? https://intheatticband.bandcamp.com
? www.instagram.com/in_the_attic_band

Organizacija in vir: Val 202