Noctiferia plays Laibach že ta četrtek

Noctiferia

Legendarna slovenska metal zasedba Noctiferia se z novo ploščo poklanja še enim domačim legendam – kultnim Laibach.

Ta četrtek bo Noctiferia poskrbela za spletni koncert iz Kina Šiške

Nekatere najbolj znane Laibachove skladbe, kot sta ‘Tanz mit Laibach‘ in ‘Das Spiel Ist Au‘, bodo na spomladi izdani plošči ‘Reforma‘ predelane v edinstvenem Noctiferiinem slogu, v živo pa bodo predstavljene v spletnem prenosu iz Šiške. Več informacij najdete TUKAJ.

Če bi domačim veljakom ekstremnega metala Noctiferii lahko pripisali samo eno lastnost, bi to zagotovo bila neustrašnost pri podiranju (lastnih) meja. Naj gre za prenos black metalskih začetkov med širšo javnost tekom desettedenske vladavine kultnim Videospotnicam, mednarodno uveljavitev na turnejah z žanrskimi eminencami, kot so In Flames, Marduk in Hypocrisy, ali razvoj lastnega zvoka, bodisi v bolj industrijske vode kot na ploščah ‘Death Culture‘ in ‘Pax‘ bodisi v akustično verzijo projekta Transnatura – Noctiferia se s svojim edinstvenim pristopom k ustvarjanju glasbe vedno posveča svežini, raznolikosti in izvirnosti.

Nič čudnega, da je bend najnovejši izziv našel v Laibachu, prav tako drznemu raziskovalcu lastnega glasbenega izraza. Album ‘Reforma‘ zveni kot uničujoča zmes ekstremnega metala in laibachovske avantgarde, ponaša pa se tudi z uglednimi gosti Davidom Vincentom (ex-Morbid Angel, Vltimas), Atillo Csiharjem (Mayhem, Sunn O)))) in Jørgenom Munkebyjem (Shining). Za miks in mastering je poskrbel priznani producent Henrik Udd (Bring Me The Horizon, At The Gates, Architects …), za likovni koncept in dizajn pa studio Metastazis (Ghost, Behemoth, Amorphis …). Plošča bo spomladi izšla pri nemški založbi Blood Blast, digitalni založbi, ki sta jo ustanovila sloviti Nuclear Blast in Believe (v Sloveniji pri Nika Records), v živo pa ji bomo še pred tem prisluhnili v našem spletnem prenosu.