V Gradec prihajajo 30 Seconds to Mars!

Thirty Seconds to Mars prihajajo, da zažgejo odre evropskih stadionov in obnorijo svoje oboževalce!

Jared Leto je obnorel predvsem žensko občinstvo že s svojimi filmskimi vlogami, podobno se dogaja pa tudi z njegovim bendom 30 Seconds To Mars – bend ima zvesto bazo poslušalcev in oboževalcev, tako da uspeh ni izostal. Zametki benda so nastali že leta 1998, poleg pevca in kitarista Jareda Leta pa v njem igrajo še njegov brat Shannon Leto bobne, Tomo Miličevič kitaro, basista pa kot rednega člana nimajo, temveč jih le spremlja na turnejah. Prvi album so izdali leta 2002, leta 2005 pa drugega, imenovanega A Beautiful Lie. Bend je leta 2008 dobil nagradi Kerrang in MTV Music Award, lani pa je bend izdal nov album This Is War, ki je požel odlične kritike in bendu prinesel nove zveste poslušalce. Že nekajkrat so nas navdušili na solo koncertu, nazadnje lani decembra v Bologni, tokrat pa igrajo v Gradcu!

Kdaj? 1. september ob 20.00

Kje? Stadthalle Graz, Messeplatz 1, 8010 Graz, Austria

Vstopnice? www.ticketmaster.at

Kratka zgodovina skupine

30 Seconds To Mars ali drugace tudi Thirty Seconds To Mars je skupina iz Zdruzenih Drzav Amerike natancno iz Los Angelesa, California na celu z igralcem Jaredom Letom, ki je vokalist v skupini.Trenutni clani v skupini pa so:Tomo Milicevic [kitara,klaviatura], Jared Leto[vokal,ritem kitara] in njegov brat Shannon Leto[bobni].

Nastali so v letu 1998 [pogodbo pa podpisali z zalozbo v letu 2002],najprej samo kot druzinki projekt katerega sta ustvarila Jared Leto in njegov starejsi brat Shannon Leto.Kasneje se jima je se pridruzil Matt Wachter kot basist in igralec klaviature [sedaj ze bivsi clan skupine].Po tem ko sta band zapustila dva prejsnja kitarista Kevin Drake v 2002 in Solon Bixler v 2003 je skupina naredila avdicijo za sprejem novega clana tako je Tomo Milicevic, ki je bil se pred nekaj dnevi obozevalec skupine postal kitarist skupine.Skupina je v letu 2002 tudi nastopala po razlicnih klubih in barih pod razlicnimi imeni,ki pa zal niso znani.

Ime 30 Seconds To Mars je nastalo po zapisu v tezi prof. Hardvarja ki je govorila o rasti tehnologije nanasanju na ljudi in reku, da smo prav vsi nekako 30 sekund do marsa ki se je skupini zdelo,da bi najbolje opisalo njihovo glasbo brez dolgovezenja.