Največja zabava ob začetku poletja ni razočarala

Nočno dogajanje na Tuševem teku barv (Foto: Facebook)

Še enkrat več se je Kardeljeva ploščad spremenila v mesto zabave z največjimi zvezdniki. Začelo se je že zgodaj popoldne s tekom v barvah, kjer so se tekmovalci vseh generacij zbrali za namen “živi zdravo skozi zabavo”. Namen približno 5 kilometrov dolgega teka je bil, da združi profesionalne športnike, rekreativce in ljudi, ki drugače niso športno aktivni, ampak si želijo gibanja skozi zabavo. To jim je več kot uspelo, ko se je trume tekmovalcev mudilo na ljubljanskih ulicah. Ni bilo merjenja časa in zmagovalcev, ampak so bili zmagovalci vsi. Posuti z magičnim holi prahom in veselo izmučeni, ampak prava zabava se je bližala.

Čez dan je bilo poskrbljeno s številnimi aktivnostmi, razstavljavci, animacijami za vse generacije ter končno zabavo z vrhunskimi glasbenimi izvajalci svetovnega ranga. Ob 20. uri je začel padati mrak, mladi pa so zbrali na prizorišču za noro zabavo s svetovnim DJ zvezdami. Antonio, Robert Falcon, Kosta Radman, Mari Ferrari, Sophie Francis, Redfoo in za finiš še Alan Walker. Največji športno zabavni dogodek je upravičil sloves.

Zadovoljni obiskovalci so lahko tako poskakovali ob sočnih ritmih Redfooja, ki je pri nas nastopil prvič. Tako kot tudi priljubljeni Alan Walker. Kdo ne pozna hitov, kot so “Alone”, “Sing me to sleep” in “Faded”. Walker je do sedaj izdal 12 singlov, 15 remiksov in 8 videospotov, čeprav se ne glede na ekstazo in krike oboževalk zdi, da je dejaven že desetletja.

Podobno vroče je bilo že lansko leto, ko so nas obiskale največje svetovne zvezde Lil Jon, Fedde Le Grand, R3hab, DJ Juicy M, SICK INDIVIDUALS in Vanillaz, toda letos je bil spektakel še večji. 17 tisoč tekačev se je pridružilo skupno 30 tisoč obiskovalcem za noč zabave. Nekateri bo ostala v spominu še za vsa prihodnja leta, spet drugi se je sploh ne bodo spominjali. V vsakem primeru je bilo čudovito.