V Brežicah padajo rekordi! | Festival Brežice, moje mesto

Festival 'Brežice, moje mesto' 

Potem, ko so na festivalu Brežice, moje mesto že na nedeljski otvoritvi zabeležili rekordno število obiskovalcev, se je tudi na sinočnjem (sredinem) večeru v starem mestnem jedru po besedah vodje festivala Anje Antončič (ZPTM) zbralo toliko ljudi, kot še nikoli doslej. Organizatorjem je tudi tokrat priskočilo na pomoč vreme, ki je zdržalo vse do konca, nedvomno pa je odličnemu obisku botrovala predvsem selitev večera Nuše Derende nazaj v staro mestno jedru, kamor je brežiška pevka, ki letos praznuje 20 let glasbene kariere, tokrat povabila sinoči več kot odlično trojico v sestavi Alenka Godec, Alfi Nipič in raper Zlatko; slednji je dodobra prerešetal večer slovenske popevke in s svojo izjemno odrsko improvizacijo kot najmlajši izmed četverice dokazal, da se rap ritmi nedvomno odlično dopolnjujejo tudi z najbolj zimzelenimi skladbami. V nekaj manj kot 2 uri trajajočem programu so Nuša, Alenka, Zlatko in Alfi v različnih medsebojnih kombinacijah izvedli 21 skladb in navdušili na prvem koncertnem večeru letošnjega festivala Brežice, moje mesto.

Vzporedno s koncertnim delom pa je na sredinem prizorišču že potekalo tudi prvo dejanje Kuhne na ulci z naslovom Eat.The.Street, na katerem so obiskovalci lahko uživali v odličnih žar okusih lokalnih mojstrov GMT events, restavracije Majmun na čelu s Fedrom, zvezdo slovenskega filma Šiška Deluxe in ekipo D’Burger Foodtruck. Dogajanje Kuhne na ulci se bo z lokalnimi šefi nadaljevalo v petkovem popoldnevu in večeru, v soboto pa bodo Kuhno zavzeli največji slovenski in hrvaški mojstri kulinarike.

​Koncertna norija se vrača v petek in soboto

Danes je na festivalu Brežice, moje mesto prost dan, jutri in soboto pa se poleg športnih in kulinaričnih dogodkov obeta predvsem vrhunski glasbeni spored. V jutrišnjem večeru (29.6.) se bodo na turneji ob 20-letnici v Brežicah najprej mudili Tabu, zatem pa na oder prihajajo legende Crvena Jabuka. V soboto (30.6.) bo ob 20.30 uri dogajanje nadaljevala slovenska predstavnica letošnjega Eurosonga, Lea Sirk, ki bo oder dodobra ogrela za zasedbo Psihomodo Pop in med mladimi najbolj težko pričakovane S.A.R.S.