V 68. letu umrl Đorđe Balašević

Đorđe Balašević
Đorđe Balašević

V 68. letu starosti je umrl glasbenik Đorđe Balašević. Po tem, ko je bil pred dnevi sprejet v bolnišnico, je umrl po hujši obliki pljučnice, poročajo srbski mediji, ki v povezavi s smrtjo omenjajo tudi novi koronavirus. 

Pred kratkim naj bi ga odpeljali v bolnišnico zaradi hude oblike pljučnice, zaradi katere se je sprva zdravil doma. Stanje naj bi se mu po desetih dneh počivanja na domu nekoliko poslabšalo, zato so ga odpeljali na infekcijsko kliniko v Beogradu.

67-letni glasbenik se je v preteklih letih že srečal z nekaterimi zdravstvenimi zapleti. V sredini novembra 2019 je namreč doživel srčni infarkt.


Najbolj je bil najbolje poznan kot glasbenik – kantavtor, hkrati pa je bil tudi pesnik, pisatelj, igralec in režiser. Začetek njegove glasbene kariere sega v leto 1977, ko je postal član glasbene skupine Žetva. Kasneje je osnoval skupino Rani mraz, ki je po izdaji dveh albumov razpadla, Balašević pa je začel samostojno kariero. Na začetku kariere je skladal predvsem pop rock, nato pa začel uporabljati elemente rocka, šansona in folk rocka. Njegova besedila se večinoma ukvarjajo z ljubezensko, družbeno ali politično tematiko.