Up N’ Downs z novim videom ‘Pored mene’

Skupina Up N' Downs (FOTO: osebni arhiv)
Skupina Up N' Downs (FOTO: osebni arhiv)

Nikoli ne veš kako zgleda rdeča barva skozi oči drugega. Lahko je barva krvi… Lahko pa je barva ljubezni. Kaj prevlada je odvisno od tega, ali vemo, da je rdeča povsod rdeča in, da je kri vsepovsod kri. Bodi človek ob meni, ne glede kaj si in kje si. ‘Budi čovek pored mene’.

Za svoj novi videospot so v slogu besedila povabili spremljevalce njihove glasbe, da sodelujejo v videospotu s svojimi domačimi posnetki. Kaj je nastalo pa si le pogumno poglejte.

Up N’ Downs se vračajo z drugim delom istoimenske trilogije

UP N’ DOWNS se po prvencu z naslovom ‘Vse, kar sem pozabil‘ vračajo z drugim delom istoimenske trilogije. Skupina se po pridobljeni studijski in odrski kilometrini na poslušalce obrača z nekoliko tršim in surovejšem zvokom, ampak pri tem ostaja zvesta svoji melodičnosti, ki se posebej izraža v baladah, katerim ostajajo zvesti tudi na tem albumu.

DOWNSI, kot si samo rečejo, se v svojih pesmih še vedno ukvarjajo z bivanjskimi vprašanji in se gibljejo med nasprotnostmi kot so jaz in ti, moje in tvoje, splošno in posamično, ljubezen in sovraštvo, vojna in mir ter nenazadnje življenje in smrt. Pod vso glasbo in besedila sta se podpisala brata Zavolovšek. Aranžerski del so, kot pri prvem albumu oblikovali vsi člani benda, k samem razvoju zvoka, pa je kot producent pripomogel tudi Robert Likar (Niet, The Drinkers), ki se je nedavno tudi pridružil skupini kot kitarist. Bend UP N’ DOWNS, ki včasih skrajšajo svoje ime kar na U.N.D., je ‘zrela rock zasedba, čeprav jo ima večina nekoliko dementnih slovenskih glasbenih medijev (če ti sploh obstajajo), za mlado in obetavno ekipo, česar se ne branijo, ampak preprosto ne drži. Vsaj glede obetavnosti. Zasedba ne obeta ničesar, saj že od začetka ni obetala ničesar. Kar počnejo je samo rokenrol. Vendar tega zagotavljam, počnejo z velikimi jajci.‘ (avtor biografskega teksta).

UP N’ DOWNS vas tudi vabijo, da se v četrtek, 25. aprila, ob 20:00, udeležite promocije novega albuma ter zgoščenke z naslovom ‘VSE, KAR SEM POZABIL II’. Koncertni dogodek z glasbenimi gosti se bo zgodil v samem središču Ljubljane, v stavbi Slovenskega narodnega gledališča (Erjavčeva 1), v Kavarni DRAMA.