UP N’ DOWNS pojejo o mali deželi

UP N' DOWNS (Foto PROMO)

Bend UP N’ DOWNS, ali pa tudi kar U.N.D., je pred dnevi izdal nov singel ‘Mala dežela’.

Posnet sicer lani med prvo karanteno, ima dotičen komad že precej dolgo zgodovino, ki sega v sam začetek bendove ustvarjalne poti. Tisti čas, ko so same ideje mogoče nekoliko prehitevale dejanske obrtniške spretnosti in je zasedbo gonila predvsem ljubezen do muziciranja in ambicija po širitvi umetniškega delovanja v njihovem domačem okolju, je nastalo ogromno materiala, ki je zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ostal skrit v svojem času, ni pa bil tudi popolnoma pozabljen.

Tako se je med nenadno pandemijo, ki je na tračnicah ustavila takorekoč celoten planet, pojavila priložnost, da se rockerski kvartet, zdaj z več kot desetletno skupno zgodovino, ob negotovi prihodnosti uzre nazaj in iz naftalina izvleče nekaj starega materiala. Ob preigravanju je nase, s svojo dinamično strukturo in večno aktualnostjo besedila, opozoril predvsem dotični singel, ki se prične zgolj z nežno linearno bas linijo, konča pa z burno kadenco z volumnom na 11, vselej pa ga spremlja močna dramatična nota.

Kot tak je prav vabil, da Downsi ponovno vstopijo v studio in komad posnamejo. Tako s tem klicem iz preteklosti bend U.N.D. predstavlja svojo še neslišano plat in poslušalce vabi v posluh prvega med singli, ki bodo izšli tekom tega leta, obenem pa obljubljajo, da se jih bo kmalu slišalo tudi s koncertnih odrov. Prva možnost, da ponovno zaužijete njihov performans, bo 18. avgusta, na Trnovfestu, v Ljubljani! Vabljeni!

Facebook dogodek, koncert UP N’ DOWNS na Trnovfestu, 18. 8. 2021:

https://www.facebook.com/events/935731753893079