Unifox izdali animacijski video za njihov prvi singel ‘Take Control’

Unifox - Take Control (Foto: YT)

Domača zasedba The Flipside se je odločila za drugo poglavje. Predstavljajo novo podobo in ime – UNIFOX. Upajo, da bodo od sedaj še bolj prepoznavni in unikatni, ter da bodo svojo glasbo lažje predstavili najširšemu krogu ljudi. Kot se za nov začetek spodobi, pa so že izdali nov animacijski video za skladbo ‘Take Control’.

Unifox so Klemen Pečnik (bas kitara), Peter Plahutnik (kitara), Blaž Grünfeld  (kitara), Leo Krajnc (bobni) in Tine Zajc (vokal).

Pred kratkim smo jih postavili nekaj vprašanj – kaj so povedali, lahko preberete v prispevku spodaj. Na povezavi TUKAJ pa si lahko pogledate njihov cover slovenskega komada, ki ga radi igrajo na njihovih koncertih v živo. Posneli so ga v studiju Killing Production, in sicer v sklopu dogodka Stresi oder.

UNIFOX: ‘Z idejo novega imena smo se igrali več mesecev’


Unifox je rock skupina iz Ljubljane in okolice, ki je nastala leta 2019. Kljub temu, da je skupina dokaj sveža, pa ima vseh pet članov za sabo bogato zgodovino glasbenih izkušenj, saj so bili ali še zmeraj so člani skupin LSD (Lepi slovenski dečki), Vinil, Sin Carnival, In Vibratum, Fool Nation in številnih drugih. Zato so že nastopali po celi Sloveniji in imajo izkušnje z večjimi dogodki, kot so Trnfest, Kamfest, Vičstock in Lent. S temi izkušnjami in s svojo unikatno prezenco ustvarjajo svežo avtorsko rock glasbo z elementi različnih stilov in podžanrov, svoj avtorski glasbeni repertoar pa v živo popestrijo še s kakšno priredbo. Trenutno ustvarjajo in dokončujejo svoj prvi nabor avtorskih skladb za album, čemur se pridružuje studijsko snemanje in snemanje videospotov, v prvi pa želijo pokazati svojo energičnost, edinstvenost in strast na odrih širom Slovenije. V letu 2020 so naredili zamenjavo člana na kitari, zamenjali ime (prej The Flipside) in pričeli novo poglavje.