Umrla pevka skupine The Cranberries

Dolores O'Riordan (1971 - 2018)
Dolores O'Riordan (1971 - 2018)

V 47. letu starosti je nenadoma umrla priljubljena irska pevka zasedbe The Cranberries, Dolores O’Riordan. Glasbenica se je mudila v Londonu na snemanju, njena nenadna smrt pa je pretresla tako njene bližnje kot tudi oboževalce širom sveta.

 

Vzrok smrti še ni znan

V izjavi za javnost so zapisali: ‘Irska in mednarodna pevka Dolores O’Riordan je nenadoma umrla danes v Londonu.’

Skupaj s skupino The Cranberries je bila ravno v Londonu, kjer so se mudili na krakem snemanju. Podrobnosti glede njene smrti niso znane.

Skupina The Cranberries
Skupina The Cranberries

Zapisali so še, da so člani njene družine popolnoma uničeni, ko so izvedeli to žalostno novico in prosijo za zasebnost v teh težkih trenutkih.

Priljubljena pevka je za seboj pustila sina Taylorja in hčeri Dakoto ter Molly.

Pevka iz Limericka je daleč največji uspeh s skupino The Cranberries doživela v devetdesetih z uspešnico ‘Zombie‘.

Lani maja je skupina bila primorana zaradi zdravstvenih težav pevke odpovedati številne nastope. Zdravnik ji je takrat zaradi težav s hrbtom svetoval strogi počitek.

Pojavljajo pa se tudi številne govorice, da se je Dolors borila z depresijo.

Dolores O’Riordan se je 20. decembra lani preko uradnega Twitter profila skupine The Cranberries javila in zapisala: ‘Živijo vsem, Dolores tu. Počutim se dobro! Izvedla sem svoj prvi koncert po mesecih, nastopili pa smo z nekaj skladbami na Billboard letnih počitnicah v New Yorku. Resnično smo uživali! Vesel božič vsem našim oboževalcem!! Xo’

Ob žalostni novici o smrti priljubljene pevke se je odzval tudi irski predsednik Michael D Higgins in dejal: ‘Z veliko žalostjo sem izvedel o smrti Dolores O’Riordan, glasbenici, pevki in tekstopiski. Dolores O’Riordan in The Cranberries so imeli velik vpliv na rock in pop glasbo na Irskem in po svetu.’