Umrla mama ustanovitelja skupine Twisted Sister

Dee Snider (FOTO: Metal Wani)
Dee Snider (FOTO: Metal Wani)

2. januarja je v 87. letu starosti umrla Marguerite Snider, mati ustanovitelja ameriške heavy metal zasedbe Twisted Sister, Deeja Sniderja.

 

Žalostno novico je sporočil preko Twitter-ja

Dee Snider je že pred dvema mesecema preko svojega Twitter profila sporočil, da je njegovo mamo zbil avto. Te dni pa je sporočil še bolj žalostno novico, da je 2. januarja umrla: ‘Ker me mnogi ljudje, kar naprej sprašujete o zdravstvenem stanju moje mame, nimam drugega kot, da vam odgovorim: moja mama, Marguerite Snider, je umrla med spanjem 2. januarja, po tem, ko se je dva meseca borila s poškodbami, ki jih je staknila, ko jo je zbil avto. Počivaj v miru, mami. Rad te imam.’

Dee je že novembra lani sporočil, da je njegova mama v umetni komi, saj jo je zbil avto. V nesreči je utrpela hude poškodbe glave. S časoma so jo zbudili iz kome in so bili vidni počasni napredki zdravljenja, a očitno je bilo vse skupaj vseeno prehudo.

 

Dee Snider snema samostojni album

Skupina Twisted Sister
Skupina Twisted Sister

Snider je sicer trenutno v studiu, kjer snema samostojni studijski album, ki ga bo produciral Jamey Jasta (vokalist zasedbe Hatebreed). K sodelovanju je povabil še Howarda Jonea (ex Killswitch Engage), Marka Mortona (Lamb of God), Hoela Gridna in Nicka Bellmorea (Toxic Holocaust) ter Charileja Ballmora (Kingdom of Sorrow). Plošček bo predvidoma izšel še letos.

Twisted Sister so lani praznovali 40. obletnico delovanja in se odpravili na poslovilno turnejo ‘Forty And Fuck It‘. Na poslovilni turneji so delovali v postavi: Snider, Jay Jay French na kitari, Eddie Ojeda na kitari, Mark Mendoza na bas kitari in Mike Portnoy na bobnih.