Umrl slavni pisec biografij rock zvezdnikov

Jerry Hopkins (8.11.1935 - 3.6.2018)
Jerry Hopkins (8.11.1935 - 3.6.2018)

3. junija je v 83. letu starosti v Bangkoku umrl Jerry Hopkins, avtor življenjepisov o Jimu Morrisonu, Davidu Bowieju, Elvisu Presleyju in številnih drugih rock zvezdnikov.

Pisal je tudi za glasbeno revijo Rolling Stone

Na njegovi spletni strani je razvidno, da je Jerry Hopkins v svoji karieri izdal kar 39 knjig in za priznane glasbene revije kot so Rolling Stone, GQ, Wine Spectator, Maxim, The Village Voice spisal več kot 1.000 člankov.

Najbolj je prepoznaven kot avtor biografije o Jimu Morrisonu ‘No One Here Gets Out Alive’, ki je izšla leta 1980. Po poročanju Best Classic Bands je Morrisonovo biografijo začel pisati kmalu po smrti pevca leta 1971. To je bila tudi prva biografija o Morrisonu, pred izdajo pa jo je zavrnilo več kot ducat izdajateljev, kasneje pa je postala pravi hit in ena najbolj prodajanih knjig.

Hopkins je bil pisec svoje spletne strani, reporter in glasbeni kritik. V sredini šestdesetih let je v Los Angelesu odprl trgovino, leta 1967 pa postal eden izmed prvih piscev za priljubljeno glasbeno revijo Rolling Stone. Leta 1969 je z delom prekinil, ker se je želel posvetiti pisanju biografije o kralju rock ‘n’ roll Presleyju ‘Elvis: A Biography‘. To je bila hkrati tudi prva resna biografija posvečena Elvisu. Kmalu po objavi te knjige leta 1971 je začel sodelovati z Morrisonovim pomočnikom in zaupnikom Dannyjem Sugermanom. Pomagal mu je pri pisanju biografije o Morrisonu. Po objavi biografije v začetku osemdesetih let je spet začelo rasti zanimanje za skupino The Doors.

Na uradni Facebook skupine The Doors pa so zapisali: ‘Naj pisatelj in slavni Morissonov biograf, Jerry Hopkins, počiva v miru. Hvala, ker si s svojimi besedami pomagal ohraniti legendo živo. Ekipa The Doors.’