Umrl nekdanji kitarist skupine Motörhead

Klasična Motörhead postava. (FOTO: YouTube)
Klasična Motörhead postava. (FOTO: YouTube)

V 68. letu starosti je 10. januarja umrl Edward Allan Clarke, ki ga večina bolje pozna pod umetniškim imenom Fast Eddie Clarke. Bil je kitarist v legendarni zasedbi Motörhead ter Fastway. Umrl je v bolnišnici, kjer se je zdravil zaradi pljučnice, a ga je zdravje žal izdalo.

Žalostno novico je na svojem Facebook profilu objavil Ted Carroll (ustanovitelj Chiswick Records), ki je žalostno vest izvedel preko Douga Smitha. Kasneje pa so tudi na uradnem Facebook profilu skupine Motörhead objavili, da je novica resnična.

We are devastated to pass on the news we only just heard ourselves earlier tonight…Edward Allan Clarke – or as we all…

Objavil/a Official Motörhead dne 11. januar 2018

Deloval je v skupini Motörhead

Fast Eddie Clarke je v skupini Motörhead deloval od leta 1976 do leta 1982. V skupino je prišel preko bobnarja Taylorja, saj ga je le ta predstavil Lemmyju in prijateljstvo se je kmalu nadgradilo v glasbeno sodelovanje. Lemmy, Taylor in Clarke veljajo namreč za klasično Motörhead postavo. Skupaj so posneli albume ‘Motörhead, ‘Overkill’, ‘Ace of Spades’, ‘Bomber’, ‘No Sleep ’til Hammersmith’ in ‘Iron Fist’. Skupaj pa so poskrbeli tudi za številne uspešnice.

Fast Eddie Clarke je skupino Motörhead zapustil leta 1982 med turnejo po Ameriki. Glavni razlog njegovega odhoda so bili rezultati albuma ‘Iron Fist’. Menil je namreč, da vse skupaj ogroža načela in principe skupine. Zadnji koncert s skupino Motörhead je Fast Eddie odigral 14. maja 1982 v New Yorku.