Nightwish letos praznujejo 20. obletnico delovanja

Skupina Nightwish
Skupina Nightwish

Finska symphonic metal zasedba Nightwish je razkrila seznam skladb in naslovnico njihovega prihajajočega kompilacijskega albuma ‘Decades’, ki ga bodo izdali ob dvajseti obletnici delovanja. Album bo na trgovske police prišel v marcu.

 

Razkrili seznam skladb ter najavili turnejo

Datumi evropske turneje 'Decades'.
Datumi evropske turneje ‘Decades’.

 

Še več, člani so podali nadaljnje informacije; zgoščenko boste lahko kupili že 9. marca, izšla pa bo pod okriljem glasbene založbe Nuclear Blast. Dvojni album je odprt za prednaročila, z njim pa se bodo podali tudi na turnejo, najprej bodo ‘napadli’ severno Ameriko, nato pa se bodo vrnili na staro celino. Na koncertih obljubljajo stari in redek material iz zgodnjih dni njihovega delovanja.

Frontman Tuomas Holopainen je dejal: ‘6. julij 1996, to je bil datum, ki je zaznamoval družinsko knjigo gostov v poletni hiški. Na ta datum ob večernem ognju smo sprejeli odločitev, da bomo ustanovili skupino s tremi člani, igrali pa bomo atmosfersko akustično glasbo, ki jo bo vodil ženski glas. 15 mesecev kasneje, je ta skupina izdala prvenec, več kot dve dekadi kasneje pa bo izdala kompilacijo, ki bo vključevala tudi skladbe iz osmega studijskega albuma pa vse do prvih demo posnetkov, po katerih je skupina dobila tudi ime.’

 

 

 

Naslovnica albuma 'Decades'.
Naslovnica albuma ‘Decades’.

Seznam skladb na albumu ‘Decades’:
CD1:
The Greatest Show On Earth
Élan
My Walden
Storytime
I Want My Tears Back
Amaranth
The Poet And The Pendulum
Nemo
Wish I Had An Angel

CD2:
Ghost Love Score
Slaying The Dreamer
End Of All Hope
10th Man Down
The Kinslayer
Dead Boy’s Poem
Gethsemane
Devil & The Deep Dark Ocean
Sacrament Of Wilderness
Sleeping Sun
Elvenpath
The Carpenter
Nightwish (demo)