Umrl nekdanji basist skupine AC/DC

Paul Matters
Paul Matters

Umrl je Paul Matters, nekdanji basist legendarne avstralske zasedbe AC/DC. Žalostno vest je potrdil njegov prijatelj Rod Wescombe ter Jesse Fink, avtor knjige ‘Bon: The Last Highway‘.

Po tem, ko je zapustil AC/DC se z glasbo ni več ukvarjal

Matters se je skupini AC/DC pridružil leta 1975 po tem, ko je skupina posnela prvenec ‘High Voltage‘. Le nekaj tednov kasneje je bil iz skupine odpuščen s strani pevca Bona Scotta, namesto njega pa je vskočil Mark Evans.

Preden se je pridružil zasedbi AC/DC, je igral v skupini Armaggedon, ki jo je leta 1974 zapustil zaradi različnih glasbenih pogledov. Tudi iz zasedbe AC/DC je bil kasneje odpuščen, ker naj bi igral le tisto, kar mu je bilo všeč, in se ni znal prilagajati skupini.

Po odhodu iz skupine AC/DC je dal Paul zgolj en intervju in sicer piscu Finku za knjigo ‘Bon: The Last Highway’, takrat pa je tudi priznal, da je bil nekoliko len in razdražljiv, a ni imel dovolj denarja za preživetje: ‘V želodcu nisem imel nič hrane. Management nam ni dal denarja, da bi si kupili hrano, ali karkoli drugega.’

Matters je s skupino AC/DC nastopil na turneji po Avstraliji in sicer v mestih Melbourne, Adelaide in Sydney, kjer so takrat promovirali prvenec, ni pa prispeval svojega deleža v studiu, takrat je svoje delo namreč opravil George Young.

Po tem, ko je zaključil s skupino AC/DC je Matters prodal bas kitaro in se nikoli več ni ukvarjal z glasbo.