Umrl je glasbeni producent Keith Olsen

Keith Olsen (FOTO: David Coverdale Twitter)
Keith Olsen (FOTO: David Coverdale Twitter)

Nemški hard rockerji Scorpions so sporočili, da je umrl njihov nekdanji producent Keith Olsen, s katerim so skupaj posneli legendarni album ‘Crazy World‘ (1990). Vzrok smrti za enkrat ni znan.

Keith Olsen sodeloval s številnimi znanimi rock izvajalci

Iz tabora zasedbe Scorpions so zapisali: ‘Pravkar smo izvedeli, da nas je zapustil dragi prijatelj in producent Keith Olsen. Keith je poskrbel za produkcijo številnih ikoničnih albumov, med drugim tudi našega ‘Crazy World‘. Keith je bil čudovit človek, ustvarjanje albuma ‘Crazy World’ pa je bilo navdihujoče potovanje, ki vsebuje skladbe, kot so ‘Wind Of Change‘ in ‘Send Me An Angel‘, kjer se je Keith Olsen dotaknil sleherne note. Naša srca in molitve so namenjene njegovi družini. Keith, počivaj v miru. Živiš v glasbi.’

Seveda pa Scorpions niso bili edini rock velikani, s katerimi je sodeloval. Svoje znanje je delil s številnimi glasbeniki, v preteklosti je sodeloval tudi z glasbeni izvajalci kot so Ozzy Osbourne, Whitesnake, Heart, Foreigne, Magnum, Santana, Saga, Journey, Emerson, Lake & Palmer, Joe Walsh in številnimi drugimi.