Umrl je Charlie Watts, bobnar skupine The Rolling Stones

Umrl je Charlie Watts, bobnar skupine The Rolling Stones
Charlie Watts - foto: Andrew Benge/Getty Images

Umrl je Charlie Watts, legendarni bobnar skupine The Rolling Stones. Star je bil 80 let. Novica je prišla z izjavo njegovega publicista Bernarda Dohertyja.

“Z veliko žalostjo oznanjamo smrt našega ljubljenega Charlieja Wattsa,” je povedal Doherty. “Mirno je umrl danes v londonski bolnišnici, obkrožen z družino. Charlie je bil cenjen mož, oče in dedek ter tudi kot član skupine The Rolling Stones, eden največjih bobnarjev svoje generacije. Vljudno prosim, da se spoštuje zasebnost njegove družine, članov skupine in bližnjih prijateljev v tem težkem času.”

Watts se je The Rolling Stones pridružil leta 1963 in ostal kot bobnar več kot pet desetletij. Je edini član skupine poleg Micka Jaggerja in Keitha Richards, ki je igral na vseh njihovih studijskih albumih, leta 1989 pa je bil s skupino sprejet v Rock and Roll Hall of Fame.

“S Stonesi smo odigrali še en koncert, ko smo začeli turnejo po Angliji … Ravno takrat sem začel z novo službo, a se k njej nisem nikoli več vrnil,” je Watts povedal za Guardian, kako se je pridružil The Rolling Stones. “Bil sem nekoliko neskladen z vsemi, z Brianom [Jonesom], Mickom in Keithom, vendar me je Keith naučil poslušati Buddyja Hollyja in podobne stvari. Mick me je naučil veliko o igranju s pesmimi, res, melodijami in to.”

Poleg Stonesov je bobnar med letoma 1986 in 2012 izdal več studijskih albumov s kvintetom Charlie Watts, projektom Charlie Watts-Jim Keltner in The ABC & D Boogie Woogie.

Charlie, počivaj v miru…