Umrl je basist skupine LÄÄZ ROCKIT

Willy 'Lange' Langenhuizen je umrl v prometni nesreči. (FOTO: Blabbermouth)
Willy 'Lange' Langenhuizen je umrl v prometni nesreči. (FOTO: Blabbermouth)

23. oktobra je v 58. letu starosti umrl basist ameriške thrash metal zasedbe LÄÄZ ROCKIT Willy ‘Lange’ Langenhuizen. Umrl je zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči z motorjem.

V svetu thrash metala je bil priljubljen

Michael Coons, pevec skupine LÄÄZ ROCKIT je na svoji uradni Facebook strani ob tem žalostnem dogodku zapisal: ‘V šoku … pomembna stran je, da v tem trenutku počastimo Willyja in njegovo družino. K vam se bom vrnil, ko bom lahko … preveč težko je v tem trenutku, da bi to storil, zato prosim za razumevanje.’

Frontman zasedbe Testament Chuck Billy, ki je z Willyjem igral v skupini Dublin Death Patrol pa je zapisal: ‘Danes sem izgubil najboljšega prijatelja. Willy, vedno si bil oseba, ki je bil tu zame in zato te imam rad. Vedno te bom imel v srcu in duši in vse bogastvo vseh velikih trenutkov, ki sem jih preživel s teboj in Kelly v tem življenju. Dokler se ne vidiva spet na drugi strani in bova imela veliko združitev. Počivaj v miru, moj prijatelj.’

Willy ‘Lange’ Langenhuizen se je skupini LÄÄZ ROCKIT pridružil leta 1983 in svoj delež prispeval na prvih štirih albumih skupine ‘City’s Gonna Burn‘ (1984), ‘No Stranger To Danger‘ (2005), ‘Know Your Enemy‘ (1987) in ‘Annihilation Principl‘ (1989). Leta 1989 je nato skupino zapustil, znova pa se jim je pridružil leta 2005 za nastop na festivalu Dynamo Open Air. Takrat so nato posneli tudi studijski album ‘Left For Dead‘, ki je izšel leta 2008.

Lange pa je bil poleg Billyja tudi ustanovni član skupine Dublin Death Patrol, s katero so posneli dva studijska albuma ‘DDP 4 Life‘ (2007) in ‘Death Sentence‘ (2012).

Lange pa ni prvi član skupine LÄÄZ ROCKIT, ki je umrl. Leta 2014 je namreč zaradi levkemije v 51. letu starosti umrl bobnar Victor Agnello.