Umrl bobnar skupine Psihomodo Pop

Umrl je Tigran Kalebota-Tigi. (FOTO: Psihomodo Pop Facebook)
Umrl je Tigran Kalebota-Tigi. (FOTO: Psihomodo Pop Facebook)

Črno leto se očitno še ni končalo … V 54. letu starosti je umrl bobnar zagrebške zasedbe Psihomodo Pop, Tigran Kalebota-Tigi. Žalostno vest je potrdila njihova managerka, skupina pa za enkrat ne želi dajati uradnih izjav.

Vzrok smrti za enkrat še ni znan. Na uradni Facebook strani so Psihomodo Pop zapisali: ‘Dragi vsi, nenadoma nas je zapustil naš bobnar in veliki prijatelj Tigran Kalebota. Smo v prevelikem šoku. Prosimo za razumevanje, dokler ne pridemo k sebi. Psihomodo Pop.’

O skupini Psihomodo Pop

Skupina Psihomodo Pop (FOTO: Psihomodo Pop Facebook)
Skupina Psihomodo Pop (FOTO: Psihomodo Pop Facebook)

Zagrebška skupina je nastala leta 1983, po razpadu kultne punk rock zasedbe  Klinska Pomora, iz katere tudi izhaja frontmen Gobac. Tistega leta se je pridružil legendarni underground skupini Neron, ta se je po njegovem prihodu preimenovala v Psihomodo Pop.

Psihomodo Pop skozi vsa leta in še naprej osvaja s svojo brezkompromisno glasbo in močnim rock ‘n’ rollom, vsak novi izdan album ali odigran koncert to tudi dokazuje. Po toliko letih, bend ne miruje – nasprotno – prestavili so v šesto brzino.

Nedavno so Psihomodo Pop izdali CD/DVD ‘Live Unpljugd 2 Gavela’ in odigrali promocijski koncert v klubu Katran v Zagrebu.

Ponarodele pesmi ‘Ja volim samo sebe’, ‘Frida’, ‘Kad sam imao 16’, ‘Donna’, ‘Ramona’ in ‘Sve će biti u redu’  iz bogate, 30 letne kariere.