UMA – Okusna dinamika, ki zbuja radovednost

Uma na koncert na Večerovem odru na Lentu v Mariboru (foto: Tešky)

Osvežitev za domačo glasbeno sceno – zasedba UMA – osvaja z aktualnim prefinjeno akustičnim pop rock hitom »Čarobni vrt«. 28. junija so nastopili na slovitem festivalu LENT v Mariboru, na enem največjih in najbolj priznanih poletnih festivalov v Sloveniji na Večerovem odru skupaj s skupino Muff.

Kdo je UMA? – vprašanje se razblini po le nekaj taktih te strastne, očarljive, čustvene, dinamične zasedbe. UMA je ime, ki ponovno uvaja slovensko kakovostno in kreativno avtorsko glasbo s prefinjenim prepletanjem zvrsti – od pop rocka, jazza, rnb-ja do latino pop in celo bluesa, s svojimi edinstvenimi impro vložki, zaradi katerih je gotovo vsak koncert drugačen.  Zasedbo UMA je enostavno potrebno doživeti.

 KDO JE UMA?

UMA ni le novi umetniški vzdevek Urške Majdič, ampak predvsem njena nova, kreativna in navdušujoče dinamična zasedba, ki trenutno šteje skupno 6 članov. Prekaljeni glasbeni iz različnih glasbenih voda so zbrani v zanimivi sinergiji in prepletanju zvrsti zasedbe. Kot pravi ustanoviteljica, pevka in glavna avtorica zasedbe, Urška Majdič – UMA (prej Billysi), je to “kot živ organizem, ki se ves čas oblikuje in presenetljivo nanovo ustvarja”. Urška ​je okoli sebe zbrala izvrstne glasbenike in skupaj so ustvarili zasedbo UMAUrška Majdič, soavtor in kitarist Matjaž Marin (prej Billysi, Sausages), Rok Hozjan (Quintet Piazzolleky, Terrafolk), Matej Sušnik (Ice) ter Urban Grabenšek (Radio Mondo, Noctiferia) ter bobnar Anže Žurbi (Jadranka Juras, Soul Jazz in Jaz).

 Pri posameznih skladbah pa sodelujejo Rok Golob, Dominik Bagola, Matej Mršnik, Project Eternity​ in drugi. Zasedba izvaja kvalitetno avtorsko pop rock glasbo s primesmi jazza, rnb-ja in sodobnega popa.Pred kratkim so izdali pesem »Čarobni vrt«, za katero so posneli tudi izjemen videospot, v katerem nastopa tudi simpatični slovenski komik, Urškin partner Tin Vodopivec. Pesem je tudi že posegla po radijskih valovih največjih slovenskih radijskih postaj.