Ugly Kid Joe: Povzetek tiskovne konference

Foto: Arhiv Pivo in Cvetje

Pa smo ga dočakali, 53. festival Piva in cvetja. Enega glavnih poletnih vrhuncev pri nas, ki iz leta v leto privabi številne obiskovalce, posledično pa tudi številna glasbena imena, o čigar samostojnih nastopih pri nas bi lahko zgolj sanjali. Pa tudi cene vstopnic bi bile temu primerne. Je 15€ za selektivni ogled imen kot so Airbourne, Level 42 in Samantha Fox res previsoka? Presodite sami.

Skratka, da ne dolgovezim, 13. julija je v prostorih hotela Thermana potekala novinarska konferenca s člani skupine Ugly Kid Joe, ki so v dobre pol ure razkrili številne zanimivosti, vzeli pa so si tudi čas za svoje oboževalce.

Skupina je tako razkrila, da jim je naša država zelo všeč, saj so ljudje zelo sproščeni in prijazni, pohvalili pa so tudi organizatorje, ki so jim vedno na razpolago in se držijo dogovorov.

Po zaključku uvodnega dela je napočil čas za novinarska vprašanja. Med odgovori smo tako izvedeli, da je pobalin Joe, z izjemo imena, nekaterih članov in glasbene zapuščine, z leti postal odrasel moški, z vsemi pripadajočimi izkušnjami in znanji.

Eno izmed vprašanj se je dotaknilo tudi vloge MTV pri vzponu skupine, saj brez prve le-ta zagotovo ne bi bil tako silovit. Skupina je na vprašanje odgovorila pritrdilno, saj je bil MTV včasih tisti, ki je narekoval trende. So pa pri tem še dodali, da jih žalosti trenutna komercialna naravnanost postaje, saj so oddaje o glasbi skoraj v celoti izrinili resničnostni šovi, oglasi in sorodne vsebine.

Foto: Arhiv Pivo in Cvetje

Med odgovori je skupina tudi razkrila, da imajo v načrtu posebno turnejo, s katero bodo proslavili 25-letnico svojega prvorojenca. Turneja naj bi (zaenkrat) potekala le v Evropi, ena od možnih destinacij pa bi lahko bila tudi Slovenija. Ponatisa plošče ni v načrtu, saj so originalni posnetki last založbe, ki pa projektu ni naklonjena.

Pevec Crane je poslušalcem predstavil tudi vpliv potovanj na njegovo ustvarjanje. Nenehno potepanje mu namreč omogoča, da bolj užije trenutek, posledično pa tudi dvig ustvarjalnosti. In ja, v svoji podzavesti še vedno nosi delčke skladb, ki jih nato uporabi v studiju. Si je pa pri tem začel pomagati s telefonom, na katerega snema osnutke skladb.

Uspeh skladb Everything About You in Cats In The Cradle tudi nima vpliva na njihovo ustvarjalnost, saj skupina na želi obtičati v času. Člani benda naj bi bili pri svojem delu tudi zelo selektivni. Se je pa pevcu po združitvi vrnila ljubezen do skladbe Everything About You, ki je z leti postala koncertna stalnica. Si lahko predstavljate koncert AC/DC brez Highway To Hell?

Avtor: Nejc ZUPANČIČ